Српски Покрет Двери - Лого

Костић: Србија да подржи враћање надлежности Републике Српске

Главна политичка идеја за 21. век мора бити економско, културно и политичко обједињавање Срба који живе са обе стране Дрине. То је задатак наше генерације ка коме треба усмерити сво наше знање и ресурсе.

Српски покрет Двери поздравља усвајање Закључака у вези са преносом надлежности коју је усвојила Народна скупштина Републике Српске и којом се дефинишу принципи за враћање надлежности Републици Српској које су дефинисане Дејтонским споразумом.

Већ 15 година траје процес отимања надлежности Републике Српске од стране централних власти у Сарајеву, Уставног суда БиХ и међународних високих представника за БиХ. Чињеница је да су представници западних сила уједињени око идеје да Републике Српска нестане и да им овакав потез Народне скупштине Републике Српске отежава њихове намере, без обзира што за то немају легитимитет Савета безбедности Уједињених нација.

Обавеза Републике Србије и њеног државног руководства мора бити усмерена ка поштовању Устава Србије, који јасно дефинише бригу о нашим сународницима који живе ван Србије, а којих у Босни и Херцеговини има око 1,5 милиона. Државно руководство Србије не сме ни на који начин да подлегне притиску од стране ЕУ и других западних сила које имају за циљ унитарну БиХ, већ да на сваки могући начин подржи руководство Републике Српске у остваривању својих права.

мр Иван Костић

Потпредседник Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: