Костић: Србија треба да замрзне свој статус у Савету Европе

Пријемом Косова и Метохије, дела територије Републике Србије, као независне државе у своје редове, Савет Европе (СЕ) је донео срамну одлуку, погазио међународно право и означио сецесионизам као позитиван и пожељан акт, што може имати несагледиве последице у целој Европи, али и свету. Такође, свесни смо да поједине водеће земље ЕУ инсистирају на оваквом ставу и да пут Србије у ЕУ, која нас не жели и отима нам део територије, одавно нема смисла.

Лажна држава Косово није међународно призната држава, већ је део Србије. Оваква одлука СЕ може дати подстрек свакој регији или покрајини у Европи, као што је Баварска у Немачкој, Басконија у Шпанији или Бретања у Француској, да затражи пријем у СЕ или неку другу међународну организацију. Зато је пријем лажне државе Косово опасан преседан који може створити велику нестабилност широм Европе и света.

За ову срамну одлуку СЕ одговорна је и актуелна власт у Србији, односно, ова одлука је директна последица прихватања Бриселског и Вашингтонског споразума, као и француско-немачког ултиматума и Охридског споразума од стране Александра Вучића које је он прихватио на своју руку и без одобрења Народне скупштине, а по ком се обавезао да се Србија неће противити чланству лажне државе Косово у међународним организацијама.

мр Иван Костић

Члан Привремене управе Српског покрета Двери