Српски Покрет Двери - Лого
Search

Костић: Србија у Уједињеним нацијама гласа против својих државних интереса

Министарство спољних послова наставља са лошом традицијом да у Уједињеним нацијама гласа против наших државних интереса, а по налогу западних центара моћи, који су направили антируски пакт и заједнички гласали против Резолуције о нацизму, само зато што је предлагач Руска Федерација.

     Стални представник Србије при Уједињеним нацијама, амбасадор Немања Стевановић, је пре три дана био уздржан када се гласало о резолуцији под називом „Борба против величања нацизма, неонацизма и других типова праксе које доприносе ескалацији савремених облика расизма, расне дискриминације, ксенофобије и нетрпељивости повезане са њима.“

Интересантно је да је за резолуцију гласало 105 земаља, 52 земље су биле против, а 15 је било уздржано. Поставља се питање зашто је Србија била уздржана, када сви знамо колико је наш српски народ за време Другог светског рата страдао од нацизма и фашизма? Србија је требала да следи праксу Израела који је апсолутно слободно и суверено гласао за резолуцију, водећи се првенствено својим државним интересима у складу са вишедеценијском борбом против нацизма.

Оваквим потезом, као и са неколико претходних гласања у Уједињеним нацијама против Русије, када смо могли бити уздржани, поставља се питање да ли ће Министарство спољних послова у будућности водити независну политику у српском интересу или ће беспоговорно слушати диктате из Вашингтона и Брисела.

мр Иван Костић

Народни посланик
Потпредседник Двери

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: