Српски Покрет Двери - Лого

Костић: Србија у Уједињеним нацијама гласа против својих државних интереса

Министарство спољних послова наставља са лошом традицијом да у Уједињеним нацијама гласа против наших државних интереса, а по налогу западних центара моћи, који су направили антируски пакт и заједнички гласали против Резолуције о нацизму, само зато што је предлагач Руска Федерација.

     Стални представник Србије при Уједињеним нацијама, амбасадор Немања Стевановић, је пре три дана био уздржан када се гласало о резолуцији под називом „Борба против величања нацизма, неонацизма и других типова праксе које доприносе ескалацији савремених облика расизма, расне дискриминације, ксенофобије и нетрпељивости повезане са њима.“

Интересантно је да је за резолуцију гласало 105 земаља, 52 земље су биле против, а 15 је било уздржано. Поставља се питање зашто је Србија била уздржана, када сви знамо колико је наш српски народ за време Другог светског рата страдао од нацизма и фашизма? Србија је требала да следи праксу Израела који је апсолутно слободно и суверено гласао за резолуцију, водећи се првенствено својим државним интересима у складу са вишедеценијском борбом против нацизма.

Оваквим потезом, као и са неколико претходних гласања у Уједињеним нацијама против Русије, када смо могли бити уздржани, поставља се питање да ли ће Министарство спољних послова у будућности водити независну политику у српском интересу или ће беспоговорно слушати диктате из Вашингтона и Брисела.

мр Иван Костић

Народни посланик
Потпредседник Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: