Српски Покрет Двери - Лого
Search

Костић: Србији потребно национално јединство да би смо сачували своју слободу и суверенитет

Спречавање посете министра спољних послова Русије Сергеја Лаврова је последња опомена и порука актуелном руководству Србије да су земље ЕУ и НАТО пакта у окружењу спремне да ураде све како би смо се одрекли политичке и војне неутралности.

    Србија не може самостално да одлучује по питању вођења своје спољне политике и у вези тога, мораће стално да тражи дозволу Вашингтона и Брисела за своје будуће потезе. То је закључак након забране доласка Сергеја Лаврова у Београд.

Политичко руководство Србије, ако није спремно да заштити нашу слободу и суверенитет најбоље је да се повуче са својих позиција, јер ћемо ускоро имати нове уцене са Запада по питању Косова и Метохије и НАТО пакта.

Иако преко 80% грађана Србије има јасне ставове када су у питању санкције Русији и однос са НАТО пактом, наш државни врх те аргументе уопште не потеже у разговорима са страним дипломата, како би заштитио стратешке националне интересе.

Српски покрет Двери позива све друштвене делатнике на челу са патријархом и нашом Светом Црквом да учествују у формирању једног широког националног договора, којима ће се дефинисати главни стратешки национални интереси и које ћемо сви заједнички бранити по сваку цену.

У супротном, нама долазе нови притисци из западних земаља чиме ће бити угрожен наш суверенитет, али и енергетска и прехрамбена безбедност што ће неминовно довести до унутрашњих политичких сукоба, које ће искористити сви они у земљи и иностранству, којима је у интересу урушавање уставног поретка Србији.

мр Иван Костић

Потпредседник Двери

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: