Српски Покрет Двери - Лого

Костић: Србији потребно национално јединство да би смо сачували своју слободу и суверенитет

Спречавање посете министра спољних послова Русије Сергеја Лаврова је последња опомена и порука актуелном руководству Србије да су земље ЕУ и НАТО пакта у окружењу спремне да ураде све како би смо се одрекли политичке и војне неутралности.

    Србија не може самостално да одлучује по питању вођења своје спољне политике и у вези тога, мораће стално да тражи дозволу Вашингтона и Брисела за своје будуће потезе. То је закључак након забране доласка Сергеја Лаврова у Београд.

Политичко руководство Србије, ако није спремно да заштити нашу слободу и суверенитет најбоље је да се повуче са својих позиција, јер ћемо ускоро имати нове уцене са Запада по питању Косова и Метохије и НАТО пакта.

Иако преко 80% грађана Србије има јасне ставове када су у питању санкције Русији и однос са НАТО пактом, наш државни врх те аргументе уопште не потеже у разговорима са страним дипломата, како би заштитио стратешке националне интересе.

Српски покрет Двери позива све друштвене делатнике на челу са патријархом и нашом Светом Црквом да учествују у формирању једног широког националног договора, којима ће се дефинисати главни стратешки национални интереси и које ћемо сви заједнички бранити по сваку цену.

У супротном, нама долазе нови притисци из западних земаља чиме ће бити угрожен наш суверенитет, али и енергетска и прехрамбена безбедност што ће неминовно довести до унутрашњих политичких сукоба, које ће искористити сви они у земљи и иностранству, којима је у интересу урушавање уставног поретка Србији.

мр Иван Костић

Потпредседник Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: