Српски Покрет Двери - Лого

Костић: Став Вучића и Владе Србије око Белорусије није и став српског народа

Српски покрет Двери осуђује одлуку државног врха Србије да се поново придружи Европској унији у санкцијама према Белорусији. Србија не треба да окреће леђа традиционалним пријатељским земљама због уцена и лажних обећања из Европске уније.

Србија се са још шест земаља које нису чланице Европске уније, придружила петом пакету санкција према Белорусији. Ово није први пут да се Србија без икакве потребе одређује против Белорусије, јер је на то ништа не обавезује. Нити смо чланице Европске уније, нити ћемо икада ући у њу, по речима највиших представника бриселског централног комитета.

Треба подсетити да је управо Белорусија и њен председник Лукашенко за време бомбардовања, у најтежим тренутцима за нашу земљу и народ, слaо безбројне конвоје хуманитарне помоћи, упркос санкцијама од стране западних земаља. Због тога су овакви потези актуелног режима у Србији, дипломатски штетни и некоректни када је у питању белоруска држава.

Србији није потребан овакав пут у Европску унију која ће сваким даном испостављати нове уцене и претње, а на штету наших националних интереса. Ми то не треба да прихватамо, већ да гледамо шта је стратешки интерес Србије, поготово када су у питању наши садашњи и будући савезници, као што је и пример Белорусије.

Због оваквог катастрофално лошег потеза Вучића и Владе Србије, Српски покрет Двери у име већинског народа у Србији може само да поручи народу Белорусије и њеном политичком врху…ИЗВИНИ БЕЛОРУСИЈО!

мр Иван Костић

Потпредседник Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: