Српски Покрет Двери - Лого

Костић: Усвојити Декларацију о геноциду у НДХ над Србима, Јеврејима и Ромима

Потпредседник Српског покрета Двери мр Иван Костић, посетио је Јасеновац и том приликом је истакао како Међународна заједница већ деценијама ћути када је у питању државни пројекат геноцида над српским народом у Хрватској за време Другог светског рата и крајем прошлог века.

     Како је додао, пројекат Јасеновца и мреже логора ради истребљења Срба, Јевреја и Рома у фашистичкој НДХ је од стране највећих светских истраживача геноцида назван „Аушвиц Балкана“.

Због свега тога, Двери инсистирају на доношењу Декларације о геноциду у НДХ над Србима, Јеврејима и Ромима у Скупштини Србије, чиме би се јасно ставило до знања свим међународним институцијама да се неће мирно гледати на агресивно фалсификовање историје. Превенција геноцида и истина о српским страдањима мора имати важно и значајно место у српском образовању, науци и култури, јер једино тако можемо да обезбедимо опстанак српског народа у временима која долазе“, закључио је Костић.

Да Српски покрет Двери заиста жели да се сазна пуна истина о страдању у Јасеновцу, доказано је изложбом под називом „Јасеновац, право на незаборав“, која је организована када је садашњи потпредседник Двери Иван Костић био на челу Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије, 2017. године. Ова изложба била је резултат синергије научних кругова Србије и Израела, који су желели да са историјски утврђеним чињеницама скрену пажњу на проблем релативизације неонацизма, који и данас поново добија нове облике не само на Балкану, него и у многим државама савремене Европе.

Инфослужба Двери

Изјаву Ивана Костића можете погледати овде:

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: