Српски Покрет Двери - Лого
Search

Костић: Усвојити Декларацију о геноциду у НДХ над Србима, Јеврејима и Ромима

Потпредседник Српског покрета Двери мр Иван Костић, посетио је Јасеновац и том приликом је истакао како Међународна заједница већ деценијама ћути када је у питању државни пројекат геноцида над српским народом у Хрватској за време Другог светског рата и крајем прошлог века.

     Како је додао, пројекат Јасеновца и мреже логора ради истребљења Срба, Јевреја и Рома у фашистичкој НДХ је од стране највећих светских истраживача геноцида назван „Аушвиц Балкана“.

Због свега тога, Двери инсистирају на доношењу Декларације о геноциду у НДХ над Србима, Јеврејима и Ромима у Скупштини Србије, чиме би се јасно ставило до знања свим међународним институцијама да се неће мирно гледати на агресивно фалсификовање историје. Превенција геноцида и истина о српским страдањима мора имати важно и значајно место у српском образовању, науци и култури, јер једино тако можемо да обезбедимо опстанак српског народа у временима која долазе“, закључио је Костић.

Да Српски покрет Двери заиста жели да се сазна пуна истина о страдању у Јасеновцу, доказано је изложбом под називом „Јасеновац, право на незаборав“, која је организована када је садашњи потпредседник Двери Иван Костић био на челу Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије, 2017. године. Ова изложба била је резултат синергије научних кругова Србије и Израела, који су желели да са историјски утврђеним чињеницама скрену пажњу на проблем релативизације неонацизма, који и данас поново добија нове облике не само на Балкану, него и у многим државама савремене Европе.

Инфослужба Двери

Изјаву Ивана Костића можете погледати овде:

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: