Српски Покрет Двери - Лого
Search

Костић: Власт нема јасно дефинисану политику када су одбрана КиМ и неувођење санкција Русији у питању

Српски покрет Двери сматра недопустивим нејасну државну политику када је у питању борба за Косово и Метохију у Савету безбедности УН, с обзиром да је то једино место где се могу бранити наши национални интереси.

    Сутра се одржава седница Савета безбедности УН на којој ће УНМИК представити свој редовни шестомесечни извештај у вези са стањем ствари на Косову и Метохији. Оно што је симптоматично је то да се још не зна да ли ће на седници учествовати и министар спољних послова Никола Селаковић. Ако не буде учествовао, то је очигледан пример неодговорног понашања државног руководства. Седница Савета безбедности је једино место где се могу упутити конкретни захтеви за поштовање Резолуције 1244 која нам даје могућност за повратак до 1000 припадника војске и полиције који би чували безбедност наших сународника у јужној покрајини.

Са друге стране, поједини министри у Влади Србије се отворено боре да се уведу санкције Русији што може да створи озбиљне безбедносне и енергетске последице по државу и грађане Србије. Уз то имамо и председника скупштинског Одбора за спољне послове Борка Стефановића који долази из редова лево-либералне опозиције који се отворено залаже за увођење санкција Русији и тако спроводи своју партијску политику са високог скупштинског положаја. То је очигледан доказ да тандем Вучић-Ђилас одлично сарађује, надајући се да ће за рачун западних НАТО сила превести Србију у њихов табор.

Српски покрет Двери још једном позива све слободољубиве политичке организације и друштвене делатнике да се окупимо око одбране наших националних интереса као што су очување КиМ у саставу Србије и наше стратешко партнерство са Руском Федерацијом које нам гарантује енергетску безбедност и очување наших радних места у сектору привреде.

мр Иван Костић

Народни посланик
Потпредседник Двери

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде:

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Костић: Власт нема јасно дефинисану политику када су одбрана КиМ и неувођење санкција Русији у питању

Снег је зимску службу – ЈКП „Београд пут“ и градску власт „изненадио“ у децембру и због тога је у недељу настао потпуни колапс на београдским улицама. Из тог разлога захтевамо хитну смену Зорана Радојичића и Горана Весића.

Радојичић је само дан пре снега, у суботу, на седници Штаба за ванредне ситуације рекао како је све спремно за чишћење снега. У недељу ујутру снег је градску власт ипак “изненадио“ толико да га нису очистили ни током целог дана, грађани су ишли пешке, а излазак на ауто-пут у раним јутарњим часовима је био скоро непроходан због колоне аутомобила који су проклизавали. Није био очишћен чак ни ауто-пут нити скоро иједна саобраћајница првог реда. Аутобуси су били блокирани, трамваји су стајали у низу у Булевару краља Александра, а Устаничка и многе друге улице изгледале су катаклизмично са поломљеним дрвећем, које су на крају уклањали сами грађани.

Због свега тога, Српски покрет Двери тражи под хитно одговорност и смену градоначелника Зорана Радојичића, заменика градоначелника Горана Весића, директора предузећа „Београд пут“ Ивана Тејића и директора предузећа „Путеви Србије“ Зорана Дробњака као и раскид уговора о одржавању путева на териотрији Београда са фирмом “Страбаг“ д.о.о Нови Београд и њихову одговорност. Захтевамо преиспитивање и раскид уговора са свим приватним фирмама које су до данас биле задужене за одржавање путева на читавој територији Србије, њихову одговорност и утврђивање штете коју су нанели држави и грађанима.

Сви они заједно треба да одговоре на питање зашто је одржавање путева у толикој мери дато у руке приватницима и сви они заједно морају поднети терет одговорности због неодржавања истих, не само зими већ током целе године чиме доводе у опасност све грађане.

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: