Српски Покрет Двери - Лого

Костић: Вучићева политика по питању Косова и Метохије је доживела још један пораз

Неорганизовање парламентарних и председничких избора 3. априла на територији Косова и Метохије од стране Републике Србије је још један доказ да је политика актуелне власти доживела тотални фијаско и да се однос са сепаратиситчким институцијама у Приштини мора водити на скроз други начин.

    Још од потписивања антиуставног Бриселског споразума 2013. године, било је апсолутно јасно да ће СНС урадити све на предаји Косова и Метохије и то у договору са Европском унијом и у складу са њеном агендом о Косову и Метохији, јер су их они управо и довели на власт ради испуњења тог задатка.

Неорганизовање избора је у ствари договор између Вучића и Куртија, који треба да омогући масовну крађу гласова од стране СНС-а. Наиме, они ће, као и за референдум о Уставу који је одржан у јануару ове године, организовати гласање у четири општине ван АП КиМ – Рашки, Новом Пазару, Врању и Куршумлији, где већина Срба са Косова и Метохије неће моћи да доће. Тако ће власт на тим бирачким местима убацити десетине хиљада листића на којима ће већ бити заокружени бројеви на којима је листа СНС-а и Вучић као председнички кандидат.

Ово је већ разрађен криминални сценарио у којима свесно учествују и представници Српске листе који ће оперативно одрадити читав посао. Тако се они стављају на страну Куртија, чиме му дају легитимитет за његову лажну државу и де факто признају да Србија више нема никакве надлежности над изборним процесом на Косову и Метохији.

Представници Српске листе напокон морају да напусте институције сепаратистичке владе у Приштини, а не да само о томе причају када Вучићу то одговара, уочи избора и када се угрожава безбедност наших сународника у јужној српској покрајини, јер му то тада служи за његов политички маркетинг.

Српски покрет Двери осуђује овакву политику СНС-а када је Косово и Метохија у питању и инсистира да власт учини све како би гласање 3. априла за парламентарне и председничке изборе било омогућено свим нашим држављанима на Косову и Метохији.

мр Иван Костић

Потпредседник Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: