Српски Покрет Двери - Лого
Search

Костић: Вучићева политика по питању Косова и Метохије је доживела још један пораз

Неорганизовање парламентарних и председничких избора 3. априла на територији Косова и Метохије од стране Републике Србије је још један доказ да је политика актуелне власти доживела тотални фијаско и да се однос са сепаратиситчким институцијама у Приштини мора водити на скроз други начин.

    Још од потписивања антиуставног Бриселског споразума 2013. године, било је апсолутно јасно да ће СНС урадити све на предаји Косова и Метохије и то у договору са Европском унијом и у складу са њеном агендом о Косову и Метохији, јер су их они управо и довели на власт ради испуњења тог задатка.

Неорганизовање избора је у ствари договор између Вучића и Куртија, који треба да омогући масовну крађу гласова од стране СНС-а. Наиме, они ће, као и за референдум о Уставу који је одржан у јануару ове године, организовати гласање у четири општине ван АП КиМ – Рашки, Новом Пазару, Врању и Куршумлији, где већина Срба са Косова и Метохије неће моћи да доће. Тако ће власт на тим бирачким местима убацити десетине хиљада листића на којима ће већ бити заокружени бројеви на којима је листа СНС-а и Вучић као председнички кандидат.

Ово је већ разрађен криминални сценарио у којима свесно учествују и представници Српске листе који ће оперативно одрадити читав посао. Тако се они стављају на страну Куртија, чиме му дају легитимитет за његову лажну државу и де факто признају да Србија више нема никакве надлежности над изборним процесом на Косову и Метохији.

Представници Српске листе напокон морају да напусте институције сепаратистичке владе у Приштини, а не да само о томе причају када Вучићу то одговара, уочи избора и када се угрожава безбедност наших сународника у јужној српској покрајини, јер му то тада служи за његов политички маркетинг.

Српски покрет Двери осуђује овакву политику СНС-а када је Косово и Метохија у питању и инсистира да власт учини све како би гласање 3. априла за парламентарне и председничке изборе било омогућено свим нашим држављанима на Косову и Метохији.

мр Иван Костић

Потпредседник Двери

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: