Српски Покрет Двери - Лого
Search

Кустурица и Коштуница подржали Светосавски проглас за спас Косова и Метохије

Подршка Светосавском прогласу за спас Косова и Метохије под називом „НЕ ултиматуму – НЕ капитулацији“, свакога дана добија све већу подршку у Србији. То је учинило већ преко 200 интелектуалаца, јавних личности и политичара, а најновија подршка Прогласу долази од славног редитеља Емира Кустурице и бившег председника Владе Србије и СР Југославије др Војислава Коштунице. 

Светосавски проглас за спас КиМ је једна од последњих брана ултиматуму који долази са Запада да Србија мора признати лажну државу Косово. У међувремену, заказана је и посебна седница о КиМ за четвртак 2. фебруар, на којој би народним посланицима требало да се обрати и председник Републике Александар Вучић. Оно на чему ће народни посланици Српског покрета Двери инсистирати јесте да Вучић обелодани текст француско-немачког предлога за КиМ и конкретно каже какве уцене је донела западна петорка у разговору са њим. И што је најважније, грађани Србије морају знати да ли се те уцене односе лично на председника Републике и његово најближе окружење или се односе на Србију.

Зато и позивамо надлежне државне органе Републике Србије да у целости и без одлагања одбаце западни ултиматум којим се тражи наше коначно одрицање од Косова и Метохије, а све патриотске снаге у Србији, окружењу и расејању позивамо на национално окупљање у одбрану и очување Косова и Метохије у саставу Србије. 

Такође, подсећамо јавност да су текст прогласа, између осталих, подржали и: академици Данило Баста, Матија Бећковић, Василије Крестић, Славенко Терзић, Милосав Тешић, Коста Чавошки, професори доктори Јасмина Вујић, Милош Ковић, Леон Којен, Слободан Самарџић, Ненад Кецмановић, Слободан Антонић, позоришни редитељ Никола Пејаковић Коља, глумац Виктор Савић, новинар и уредник «Квадратуре круга» Бранко Станковић, свештеник Ненад Илић, аналитичар Ђорђе Вукадиновић, историчар Драгомир Анђелковић, као и председници опозиционих политичких странака – председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић, председник Новог ДСС Милош Јовановић, председник Српске странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски и председник ПОКС Војислав Михаиловић. 

Инфослужба Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: