Српски Покрет Двери - Лого
Search

Маринковић Савовић: Бесплатни вртићи и уџбеници само у Београду – додатно урушавање децентрализације Србије

Градска власт у Београду је започела предизборну кампању, јер како другачије тумачити то што се претходних дана поново хвалила одлуком о бесплатним вртићима и уџбеницима за ђаке у основним и средњим школама, чија примена почиње од 1. септембра ове године. Овакве одлуке јесу нешто што Српски покрет Двери заговара годинама уназад, али за територију целе Србије, а не само за Београд. 

     На основу ових одлука намеће се једно кључно питање – да ли су деца у остатку Србије мање важна? Да ли тамо где је животни стандард у Србији највећи треба да буде још већи, а тамо где је најнижи да буде још нижи?

Овакве одлуке су „убијање“ децентрализације и зато не чуди чињеница да су, по последњем попису, једини градови који имају више становника него на попису из 2011. године Београд и Нови Сад. Сви остали градови и општине у Србији су између два пописа изгубили од неколико процената до чак 35% становништа, колико је изгубила најсиромашнија општина у Србији, Црна Трава.

Катастрофалном политиком у свим областима доћи ћемо до још поразнијих података у годинама које следе, јер док СНС власт обезбеђује бесплатне вртиће и уџбенике у Београду, остатку Србије жели да обезбеди руднике са најпрљавијим технологијама, попут рудника литијума у западној Србији. По свим досадашњим показатељима, очигледно је план власти да од Србије направи Београдски пашалук и да се сви преселимо у Београд.

Српски покрет Двери има потпуно другачију визију развоја Србије, у којој ће се развијати сви њени делови. Београд, као главни град, без икакве сумње се мора развијати, али на то морају имати право и градови, општине и села у остатку Србији. Зато, почнимо то бар да примењујемо од бесплатних вртића и уџбеника у целој Србији, без дискриминације и родитеља и деце ма где они живели.

Гордана Маринковић Савовић

Члан Председништва Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: