Српски Покрет Двери - Лого

Маринковић Савовић: Бесплатни вртићи и уџбеници само у Београду – додатно урушавање децентрализације Србије

Градска власт у Београду је започела предизборну кампању, јер како другачије тумачити то што се претходних дана поново хвалила одлуком о бесплатним вртићима и уџбеницима за ђаке у основним и средњим школама, чија примена почиње од 1. септембра ове године. Овакве одлуке јесу нешто што Српски покрет Двери заговара годинама уназад, али за територију целе Србије, а не само за Београд. 

     На основу ових одлука намеће се једно кључно питање – да ли су деца у остатку Србије мање важна? Да ли тамо где је животни стандард у Србији највећи треба да буде још већи, а тамо где је најнижи да буде још нижи?

Овакве одлуке су „убијање“ децентрализације и зато не чуди чињеница да су, по последњем попису, једини градови који имају више становника него на попису из 2011. године Београд и Нови Сад. Сви остали градови и општине у Србији су између два пописа изгубили од неколико процената до чак 35% становништа, колико је изгубила најсиромашнија општина у Србији, Црна Трава.

Катастрофалном политиком у свим областима доћи ћемо до још поразнијих података у годинама које следе, јер док СНС власт обезбеђује бесплатне вртиће и уџбенике у Београду, остатку Србије жели да обезбеди руднике са најпрљавијим технологијама, попут рудника литијума у западној Србији. По свим досадашњим показатељима, очигледно је план власти да од Србије направи Београдски пашалук и да се сви преселимо у Београд.

Српски покрет Двери има потпуно другачију визију развоја Србије, у којој ће се развијати сви њени делови. Београд, као главни град, без икакве сумње се мора развијати, али на то морају имати право и градови, општине и села у остатку Србији. Зато, почнимо то бар да примењујемо од бесплатних вртића и уџбеника у целој Србији, без дискриминације и родитеља и деце ма где они живели.

Гордана Маринковић Савовић

Члан Председништва Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: