Српски Покрет Двери - Лого
Search

Маринковић Савовић: Док се породилишта у Србији распадају, држава даје 30 милиона евра за гондолу

Председник Србије Александар Вучић и председник општине Чајетина Милан Стаматовић најавили су изградњу гондоле од Торника на Златибору до Прибојске бање, за коју ће у наредне три године бити утрошено 30 милиона евра, од чега ће 25 милиона бити издвојено из републичког буџета, а 5 милиона из буџета општине Чајетина. 

     Српски покрет Двери нема ништа против улагања у туристичке потенцијале широм Србије, али имамо против тога што не постоје приоритети. Сматрамо да се пре улагања у гондоле морају обновити сва породилишта у Србији, од којих се значајан број буквално распада. Не треба ићи далеко од Чајетине, само треба свратити у ужичко породилиште и биће јасно колико је изградња поменуте гондоле у овом тренутку бесмислена.

Поврх тога, имамо пример од пре неколико дана где се урушио део зида Клинике за инфективне и тропске болести у Београду. Зар улагање у здравство како се овакве ствари не би дешавале није прече од изградње гондоле? Зар нису приоритет бесплатни уџбеници и вртићи за све ђаке и децу у Србији?

Докле год у Србији приоритети буду изградња националног стадиона, гондоле и куповина права за преносе Премијер лиге, а не улагање у здравство, просвету, привреду и пољопривреду, у Србији неће бити напретка. Иако надлежни кажу да се овакве инвестиције брзо исплаћују, а зарађени новац улаже у друге пројекте, нажалост ми имамо власт без икакве свести о приоритетима која је, поред тога, огрезла у криминалу и корупцији.

Гордана Маринковић Савовић 

Члан Председништва Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: