Српски Покрет Двери - Лого

Маринковић Савовић: Док се породилишта у Србији распадају, држава даје 30 милиона евра за гондолу

Председник Србије Александар Вучић и председник општине Чајетина Милан Стаматовић најавили су изградњу гондоле од Торника на Златибору до Прибојске бање, за коју ће у наредне три године бити утрошено 30 милиона евра, од чега ће 25 милиона бити издвојено из републичког буџета, а 5 милиона из буџета општине Чајетина. 

     Српски покрет Двери нема ништа против улагања у туристичке потенцијале широм Србије, али имамо против тога што не постоје приоритети. Сматрамо да се пре улагања у гондоле морају обновити сва породилишта у Србији, од којих се значајан број буквално распада. Не треба ићи далеко од Чајетине, само треба свратити у ужичко породилиште и биће јасно колико је изградња поменуте гондоле у овом тренутку бесмислена.

Поврх тога, имамо пример од пре неколико дана где се урушио део зида Клинике за инфективне и тропске болести у Београду. Зар улагање у здравство како се овакве ствари не би дешавале није прече од изградње гондоле? Зар нису приоритет бесплатни уџбеници и вртићи за све ђаке и децу у Србији?

Докле год у Србији приоритети буду изградња националног стадиона, гондоле и куповина права за преносе Премијер лиге, а не улагање у здравство, просвету, привреду и пољопривреду, у Србији неће бити напретка. Иако надлежни кажу да се овакве инвестиције брзо исплаћују, а зарађени новац улаже у друге пројекте, нажалост ми имамо власт без икакве свести о приоритетима која је, поред тога, огрезла у криминалу и корупцији.

Гордана Маринковић Савовић 

Члан Председништва Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: