Српски Покрет Двери - Лого
Search

Маринковић Савовић: Недељу законски уредити као нерадан дан

Двери сматрају да недељу треба прогласити за нерадан дан и да сви, који нису запослени у стратешки битним областима по државу и привреду једне земље, могу тај дан посветити породици. Одлично би било и да се око ове теме постигне друштвени консензус између свих битних државних и друштвених чинилаца.  

     Веома смо свесни чињенице да недељом морају да раде полиција, хитна помоћ, медији, делови великих система какви постоје у ЕПС-у попут „Колубаре“ или бензинских станица, као и ресторани и хотели, поготово у туристичким местима, али смо исто тако мишљења да они који раде недељом не могу имати исту дневницу као да се ради о уобичајеном радном дану у току седмице. Са друге стране, не видимо потребу да раде трговине (на пример ако Лидл не ради недељом у Аустрији или Немачкој, не видимо потребу да ради у Србији), бутици, трафике или фабрике свих врста које у својим системима немају тзв. високе пећи.

Такође, сматрамо веома малициозним став председника Републике Александра Вучића да би забрана рада недељом кочила српску економију. Према свим статистичким подацима у последње две године, грађани Србије, по броју радних сати, раде више од грађана свих других европских земаља, односно највише у Европи. Са друге стране, зараде запослених у Србији и њихов животни стандард су међу најнижима у Европи. Такво стање у потпуности разобличава Вучићев став и говори о чињеници да број радних сати радника у току недеље не значи и највећу продуктивност, нити говори о успеху економије једне државе.

Гордана Маринковић Савовић 

Портпарол Српског покрета Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: