Српски Покрет Двери - Лого
Search

Маринковић Савовић: Очигледна подела на нову владајућу коалицију и опозицију у Народној скупштини

Приликом заседања Народне скупштине, где се расправљало о Извештају Канцеларије за КиМ о преговорима са Приштином, јасно се видело да власт и један део опозиције имају идентичну политику, бар када су Косово и Метохију, као и Европска унија у питању. 

    Власт је небројано пута до сада кршила Устав и законе Републике Србије када је у питању КиМ, посебно потписивањем Бриселског и Вашингтонског споразума, чиме су практично предали све атрибуте државности лажној држави Косово. Сада, услед притисака са Запада, спремни су да дају „зелено светло“ и за француско-немачки предлог за решавање питања КиМ. Као разлог наводе претње по европски пут Србије, одлазак страних инвеститора и санкције ЕУ према Србији. Србија је на европском путу 22 године и тапка у месту, санкције ЕУ према Србији су демантовали и сами представници земаља ЕУ, а одлазак страних инвеститора је посебна прича. Председник Републике Александар Вучић је, као аргумент за њихов одлазак, на Јовањдан изјавио да је 99% страних фирми отишло из Русије за 15 дана од почетка сукоба у Украјини. Истина је потпуно другачија – по подацима Универзитета Сент Гален, од 1404 стране фирме само је њих 120 отишло из Русије. Са друге стране, идентични аргументи по питању КиМ и ЕУ стижу и од прозападне опозиције.

Док председник Републике државотворну опозицију (Српски покрет Двери, Српска странка Заветници, коалиција НАДА), која се бори за останак КиМ у саставу Србије, назива најпогрднијим именима, попут „проливача туђе крви“ или им импутира бесмислице како желе Србију да уведу у рат, прозападну опозицију назива господом и људима који разумеју проблеме.

Очигледно је да се у Народној скупштини створила нова коалиција којој није страно да крши Устав, па тако и преда КиМ, а све по налогу својих западних ментора и под паролом да нам је то једини пут. Можда ове појединости промичу грађанима који желе да пропрате скупштинска заседања и дођу до суштине о будућности наше јужне покрајине, али за политички живот Србије, свакако није неважно. Јер они који државотворну опозицију оптужују за рушење државе, можда ће у новој коалицији сами бити спремни да учине много горе – издају Србију. Тако нешто је очигледно на помолу, јер је јуче Влада Србије, на челу са СНС, признала јавно на свом сајту тзв. „Републику Косова“, у документу на енглеском језику где преноси Вучићевих 10 теза са скупштинске седнице о КиМ. Не верујем да је ово случајна и ненамерна грешка, јер ниједан преводилац не би направио такав превид, а постоји велика бојазан да сви заједно будемо изгубљени у преводу. 

Гордана Маринковић Савовић 

Члан Председништва Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: