Српски Покрет Двери - Лого

Маринковић Савовић: Очигледна подела на нову владајућу коалицију и опозицију у Народној скупштини

Приликом заседања Народне скупштине, где се расправљало о Извештају Канцеларије за КиМ о преговорима са Приштином, јасно се видело да власт и један део опозиције имају идентичну политику, бар када су Косово и Метохију, као и Европска унија у питању. 

    Власт је небројано пута до сада кршила Устав и законе Републике Србије када је у питању КиМ, посебно потписивањем Бриселског и Вашингтонског споразума, чиме су практично предали све атрибуте државности лажној држави Косово. Сада, услед притисака са Запада, спремни су да дају „зелено светло“ и за француско-немачки предлог за решавање питања КиМ. Као разлог наводе претње по европски пут Србије, одлазак страних инвеститора и санкције ЕУ према Србији. Србија је на европском путу 22 године и тапка у месту, санкције ЕУ према Србији су демантовали и сами представници земаља ЕУ, а одлазак страних инвеститора је посебна прича. Председник Републике Александар Вучић је, као аргумент за њихов одлазак, на Јовањдан изјавио да је 99% страних фирми отишло из Русије за 15 дана од почетка сукоба у Украјини. Истина је потпуно другачија – по подацима Универзитета Сент Гален, од 1404 стране фирме само је њих 120 отишло из Русије. Са друге стране, идентични аргументи по питању КиМ и ЕУ стижу и од прозападне опозиције.

Док председник Републике државотворну опозицију (Српски покрет Двери, Српска странка Заветници, коалиција НАДА), која се бори за останак КиМ у саставу Србије, назива најпогрднијим именима, попут „проливача туђе крви“ или им импутира бесмислице како желе Србију да уведу у рат, прозападну опозицију назива господом и људима који разумеју проблеме.

Очигледно је да се у Народној скупштини створила нова коалиција којој није страно да крши Устав, па тако и преда КиМ, а све по налогу својих западних ментора и под паролом да нам је то једини пут. Можда ове појединости промичу грађанима који желе да пропрате скупштинска заседања и дођу до суштине о будућности наше јужне покрајине, али за политички живот Србије, свакако није неважно. Јер они који државотворну опозицију оптужују за рушење државе, можда ће у новој коалицији сами бити спремни да учине много горе – издају Србију. Тако нешто је очигледно на помолу, јер је јуче Влада Србије, на челу са СНС, признала јавно на свом сајту тзв. „Републику Косова“, у документу на енглеском језику где преноси Вучићевих 10 теза са скупштинске седнице о КиМ. Не верујем да је ово случајна и ненамерна грешка, јер ниједан преводилац не би направио такав превид, а постоји велика бојазан да сви заједно будемо изгубљени у преводу. 

Гордана Маринковић Савовић 

Члан Председништва Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: