Српски Покрет Двери - Лого

Маринковић Савовић: Пета национална ТВ фреквенција – наставак медијског једноумља?

Регулаторно тело за електронске медије (РЕМ) расписало је конкурс за доделу пете националне ТВ фреквенције. Претходне четири су добиле исте телевизије које су је већ поседовале у претходном периоду, дакле оне блиске актуелној власти.

    Посебно је катастрофално што је националну фреквенцију поново добила ТВ Пинк, медијски сервис Српске напредне странке и телевизијска кућа која пропагира ријалити програме са најексплицитнијим сценама насиља и која на разне начине етикетира све политичке противнике актуелне власти. С тога се поставља питање да ли ћемо доделом пете националне фреквенције добити само мултиплицирани ТВ Пинк и да ли уопште има смисла додељивати ову фреквенцију?

Оно што сигурно плаши актуелну власт јесте бојазан од доделе националне фреквенције некој од телевизија преко које ће грађани и у најудаљенијим деловима Србије моћи да чују за афере попут „Јовањице“, „Крушика“, „Савамале“, „Хеликоптера“, за уништавање ЕПС-а и РГЗ-а од стране власти и да би тиме Александар Вучић и његова власт, били итекако уздрмани.

Са друге стране, поставља се реално питање да ли објективни медији у Србији уопште постоје или су само опозити једни другима, односно само пропагандне машинерије у нечијим рукама? Јасно је да се објективно новинарство не може постићи преко ноћи и да га код нас нема деценијама уназад, ако га је икада и било. Али би свакако додела пете националне фреквенције некоме ко не говори само хвалоспеве о актуелној власти, било почетак разбијања једноумља и једнопартијских гласила, под условом да не води у неко друго једноумље. Био би то пут оздрављења овог друштва из привида разних слобода које мислимо да имамо.

Гордана Маринковић Савовић

Члан Председништва Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: