Српски Покрет Двери - Лого
Search

Маринковић Савовић: Просвета као талац СПС-а

Избор Славице Ђукић Дејановић за министра просвете је још један доказ да коалициону власт СНС-СПС образовање и будућност деце апсолутна не занима. На овом примеру се показало да министарства представљају само феуде политичких странака на власти, а да се не води рачуна о друштвеном интересу и интересу образовања и васпитања деце. 

         Уз сву добру вољу да разумемо разлоге за именовање госпође Ђукић Дејановић да буде изабрана за министра просвете, не постоји ниједан ваљан који би оправдао такав избор. Госпођа Ђукић Дејановић је већ годинама у пензији и она нема потребну ни енергију ни капацитет да донесе промене неопходне нашем васпитно-образовном систему. Посебно је важно истаћи да за 35 дана почиње нова школска година, да ће ђаци кренути у школу у специфичним околностима са још увек свежим сећањем на трагедију у ОШ „Владислав Рибникар“. И јасно је да сигурност и оптимизам ни родитељима ни деци не може да да именовање Славице Ђукић Дејановић на место министра просвете. Напротив, то је показатељ да се ништа неће променити и да ће просвета пасти на још ниже гране.

Са друге стране, Српски покрет Двери је предао три препоруке Влади Републике Србије које власт упорно игнорише. То су Препорука о превенцији насиља у нашем друштву из новембра 2022. године, као и две из маја 2023. – Препорука о хитним мерама у просветном систему и Препорука за забрану ријалитија и свих медијских садржаја који садрже насиље. Сматрамо да без разговора о овим, по интересе грађана Србије, изузетно битним темама и усвајања конкретних мера из ових препорука, неће бити побољшања како у просветном, тако ни и у целокупном друштвеном систему уопште.

Гордана Маринковић Савовић 

Члан Председништва Двери
Председник Савета Двери за образовање и науку

*Извор фотографије 2: Бета/Милош Мишков 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: