Српски Покрет Двери - Лого

Маринковић Савовић: Властима је лакше укинути школску годину него ријалитије са насилним садржајима

Као гром из ведра неба одјекнула је вест о одлуци Владе Србије да прекине школску годину за све основне и средње школе у Србији. И док за ријалитије и медије који промовишу насиље, попут Задруге на ТВ Пинку или Информера, нема прекида, актуелна власт се одлучила да своју „снагу“ демонстрира над наставницима и ученицима. 

    Најтрагичније у свему томе је да је Влада Србије ову одлуку донела без икаквих консултација са наставницима, педагозима и школским психолозима, а оно што целу ситуацију чини још бесмисленијом је да су и наставници и ђаци за ову одлуку сазнали из медија. Међутим, ни ту бесмислу није крај, јер смо синоћ, директно од председника Републике, сазанали да је Влада само формално донела ову одлуку, а да је заправо њен творац Александар Вучић лично, што само још једном потврђује одсуство постојања институција у Србији. Овакво понашање власти говори у прилог чињеници коју смо више пута наглашавали, да је за СНС и СПС образовање и васпитање деце на последњем месту. Да је тако говори још једна одлука председника Владе Ане Брнабић – да за в.д. министра просвете постави Ђорђа Милићевића, који са просветом нема никакве везе. Али како се власт према министарствима опходи као према феудима и како у коалиционом договору то место „припада“ СПС-у, дошло се до „соломонског“ решења у виду човека који је од свих социјалиста најоданији Александру Вучићу.

Имајући све ово у виду, грађани Србије морају да знају да је актуелној власти лакше било да прекине школску годину, него да укине ријалити „Задругу“ и друге промотере насилног понашања.

Да ли ће нас овај бег од проблема и неспособност власти да се ухвати укоштац са насиљем у школама, сачекати на почетку нове школске године и вратити нам се као бумеранг? Када и како ће се надокнадити необрађено градиво и да ли то уопште некога из министарства брине? Да ли ће и колико реално бити закључене оцене, ако нису рађени завршни тестови? Ово су само нека од бројних сличних питања која остају без одговора.

И на крају, да ли ће неко сносити одговорност за овакве поступке и одлуке, јер овим су СНС и СПС јасно показали да их будућност деце у Србији не интересује.

Гордана Маринковић Савовић 

Члан Председништва Двери
Председник Савета Двери за образовање и науку

*Извор фотографије 1(учионица): Pixabay 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: