Српски Покрет Двери - Лого
Search

Мартић: Тражимо одговорност врха полиције због оружаног сукоба међу мигрантима!

Оружани сукоб између миграната који се десио у шуми на Маковој седмици је, на жалост, само резултат политике ове власти, која још увек жмури на неконтролисано кретање миграната. Двери у Суботици су више пута упозоравале на последице такве неодговорне политике која је на крају резултирала сукобом са смртним исходом.

    Да је полиција радила свој посао, не би било могуће постојање криминалних група које се баве кријумчарењем људи, а које су највећим делом формиране од криминалаца са Блиског истока.

Неодговорне су изјаве и градоначелника Суботице Стевана Бакића, који оптужује грађане да су се превише приближили мигрантима. Уместо оптужби на рачун грађана, могао је захтевати да се полиција одговорније понаша, да се кретање миграната стави под контролу полиције и да прихватни центри буду једино место где су смештени мигранти и да се не дешава да родитељи морају своју децу да прате и сачекују приликом вечерњег изласка, бринући се за њихову безбедност.

Да ли ће сада, после сазнања суботичке и српске јавности да поједини мигранти који припадају криминалним групам имају и аутоматско наоружање, полиција на челу са Александром Вулином нешто учинити по том питању? Већ пар месеци уназад, до нас из суботичких Двери су долазиле информације да на појединим локацијама у суботичким шумама има закопаног аутоматског оружја. Ако су те информације допирале до нас, каква сазнања је имала полиција, којој је то посао да зна, а опет ништа по том питању није учинила. Једино објашњење је да су поједини функционери у полицији у дослуху са криминалцима са Блиског истока.

Ради будуће безбедности, треба нам професионална полиција, која ће штитити и обезбедити нормалан живот свим нашим грађанима. Поједини медији говоре да у овом оружаном сукобу има и повређених полицајаца, што значи да мере, које под хитно мора да предузме држава, морају бити одговорне и државничке.

Овде није реч о томе да ли грађани Суботице имају емпатију према мигрантима или не, већ о веома нарушеном систему безбедности за који је задужена полиција.

Раденко Мартић

Члан Главног одбора Двери
Председник ГрО Двери Суботица

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: