Српски Покрет Двери - Лого
Search

Миленковић Керковић: Европа ће бити Европа суверених нација или је неће бити

На међународној конференцији под називом „Европа у коју верујемо“, одржаној 12. и 13. новембра у Букурешту, у румунском Парламенту, у организацији румунске конзервативне парламентарне партије Алијанса за уједињење Румуна (АУР), поред лидера конзервативних партија и конзервативних интелектуалаца из читаве Европе и Израела, на овом важном окупљању посвећеном будућности Европе, учествовали су и представници Српског покрета Двери.

Председник Српског покрета Двери и народни посланик Бошко Обрадовић је у видео обраћању истакао да је Европа данас угрожена, јер су угрожене наша хришћанска вера, традиционална породица и сувереност нација. Наши лево-либерални политички противници су уједињени. Зато и национално одговорне конзервативне партије треба да буду уједињене око ових вредности. На Конференцији су у име Двери учествовали проф. др Тамара Миленковић Керковић, народни посланик и потпредседник Двери и др Андреј Митић, Интернационални секретар Српског покрета Двери. Проф. Тамара Миленковић Керковић је у свом уводном говору истакла да сарадња конзервативних политичких снага даје своје плодове, не само у бројним европским земљама, попут Италије и Шведске где су већ формиране конзервативне владе, већ и у Израелу, где конзервативни Ликуд управо формира Владу, док у Бугарској, Француској, Финској, Румунији, Португалу, али и у Србији расте популарност националних конзервативних странака. Томе сведочи и популарност Српског покрета Двери чија подршка након уласка у српски Парламент, расте свакодневно.

Европа је данас угрожена, јер су угрожене највеће вредности које су њене народе очувале кроз векове. Те вредности су хришћанска вера, демократија, традиционална породица и сувереност нација. Силе глобализма као своје оруђе користе дехуманизацију којом трансформишу сам појам људског бића, десуверенизацију којом желе да укину појам националног суверенитета – за шта је доказ покушај отимања Србији њене свете српске земље Косова и Метохије од стране политичког ислама и процес десоцијализације кроз социјално дистанцирање коју нам је донео Ковид 19 експеримент и увођење неодговорне политике илегалне миграције у Европу.

Проф. Миленковић Керковић је позвала, поред декларативног, и на акционо и стратешко уједињење конзервативних европских и међународних снага у борби за Европу будућности. Такође је позвала посланике у Европском парламенту, лидере и представнике конзервативних партија да поред тога што не подржавају илегалну имиграцију у Европу, устану и против формирања нових исламских држава у Европи, попут лажне државе Косово. Европа може бити само Европа суверених нација, насупрот постојеће несуверене бриселске бирократије. И у актуелном америчко-руском рату који се води у Украјини, ЕУ бирократија је показала да не води рачуна о интересима европских држава и нација.

И ово међународно окупљање конзервативних политичара и мислилаца у Букурешту показало је да у актуелној борби суверениста са глобалистима, будућност Европе јесу народи који су и створили европску цивилизацију, културу и европске вредности. Због тога будућност Европе није у отуђеној бирократској творевини са седиштем у Бриселу, већ у Европи суверених нација, у повратку европским вредностима, вери и култури које су створили европски народи. Улога конзервативних снага које свуда расту и добијају подршку је да европским народима врате право, заробљено у мреже ЕУ бирократије, да о будућности Европе суверено одлучују.

проф. др Тамара Миленковић Керковић

Народни посланик
Потпредседник Двери

Видео обраћање Бошка Обрадовића и изјаве проф. др Тамаре Миленковић Керковић и др Андреја Митића можете погледати овде:
Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: