Српски Покрет Двери - Лого

Миленковић Керковић: Европа ће бити Европа суверених нација или је неће бити

На међународној конференцији под називом „Европа у коју верујемо“, одржаној 12. и 13. новембра у Букурешту, у румунском Парламенту, у организацији румунске конзервативне парламентарне партије Алијанса за уједињење Румуна (АУР), поред лидера конзервативних партија и конзервативних интелектуалаца из читаве Европе и Израела, на овом важном окупљању посвећеном будућности Европе, учествовали су и представници Српског покрета Двери.

Председник Српског покрета Двери и народни посланик Бошко Обрадовић је у видео обраћању истакао да је Европа данас угрожена, јер су угрожене наша хришћанска вера, традиционална породица и сувереност нација. Наши лево-либерални политички противници су уједињени. Зато и национално одговорне конзервативне партије треба да буду уједињене око ових вредности. На Конференцији су у име Двери учествовали проф. др Тамара Миленковић Керковић, народни посланик и потпредседник Двери и др Андреј Митић, Интернационални секретар Српског покрета Двери. Проф. Тамара Миленковић Керковић је у свом уводном говору истакла да сарадња конзервативних политичких снага даје своје плодове, не само у бројним европским земљама, попут Италије и Шведске где су већ формиране конзервативне владе, већ и у Израелу, где конзервативни Ликуд управо формира Владу, док у Бугарској, Француској, Финској, Румунији, Португалу, али и у Србији расте популарност националних конзервативних странака. Томе сведочи и популарност Српског покрета Двери чија подршка након уласка у српски Парламент, расте свакодневно.

Европа је данас угрожена, јер су угрожене највеће вредности које су њене народе очувале кроз векове. Те вредности су хришћанска вера, демократија, традиционална породица и сувереност нација. Силе глобализма као своје оруђе користе дехуманизацију којом трансформишу сам појам људског бића, десуверенизацију којом желе да укину појам националног суверенитета – за шта је доказ покушај отимања Србији њене свете српске земље Косова и Метохије од стране политичког ислама и процес десоцијализације кроз социјално дистанцирање коју нам је донео Ковид 19 експеримент и увођење неодговорне политике илегалне миграције у Европу.

Проф. Миленковић Керковић је позвала, поред декларативног, и на акционо и стратешко уједињење конзервативних европских и међународних снага у борби за Европу будућности. Такође је позвала посланике у Европском парламенту, лидере и представнике конзервативних партија да поред тога што не подржавају илегалну имиграцију у Европу, устану и против формирања нових исламских држава у Европи, попут лажне државе Косово. Европа може бити само Европа суверених нација, насупрот постојеће несуверене бриселске бирократије. И у актуелном америчко-руском рату који се води у Украјини, ЕУ бирократија је показала да не води рачуна о интересима европских држава и нација.

И ово међународно окупљање конзервативних политичара и мислилаца у Букурешту показало је да у актуелној борби суверениста са глобалистима, будућност Европе јесу народи који су и створили европску цивилизацију, културу и европске вредности. Због тога будућност Европе није у отуђеној бирократској творевини са седиштем у Бриселу, већ у Европи суверених нација, у повратку европским вредностима, вери и култури које су створили европски народи. Улога конзервативних снага које свуда расту и добијају подршку је да европским народима врате право, заробљено у мреже ЕУ бирократије, да о будућности Европе суверено одлучују.

проф. др Тамара Миленковић Керковић

Народни посланик
Потпредседник Двери

Видео обраћање Бошка Обрадовића и изјаве проф. др Тамаре Миленковић Керковић и др Андреја Митића можете погледати овде:
Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: