Српски Покрет Двери - Лого

Миленковић Керковић: Хитно укључити струју за 7.500 домаћинстава у Нишу која живе у мраку

Посланичка група Српски покрет Двери – Патриотски блок је, на конференцији за медије у Народној скупштини, представила нови економски план са хитним мерама помоћи грађанима и домаћој привреди због огромног повећања цена хране и енергената. На југу Србије и у Нишу нови инфлаторни удар не ствара само ценовну кризу, већ праву економску катастрофу за већину потрошача и привредника.

   Зато предложене мере из програма Двери „Сигурност за све” власт мора да спроведе хитно како би огромном броју све сиромашнијих грађана омогућила да преживе зиму. Јавности је непознато да у Нишу 7500 домаћинстава – читав један град – већ годинама живи без струје. На почетку пандемије било је 2500 искључених домаћинстава, а сада је тај број повећан три пута.​ Ови људи немају пара за редовну процедуру поновног прикључка коју им нуде ЕПС и локална нишка власт. Социјална искљученост људи без струје последица је њиховог сиромаштва и у Нишу је већ доводила до самоубистава и пропасти читавих породица.

Зато сам затражила да републичка власт специјалним законом и мерама реши енергетски статус ових најсиромашнијих људи, међу којима су радници опљачканих предузећа којима држава дугује милионске неисплаћене зараде, ратни ветерани, инвалиди и људи који немају дуговања за струју али не могу да плате милионске камате. Свима њима треба да буде укључена струја пред предстојећу зиму, а такође смо као меру елементарне социјалне солидарности тражили да до 1. маја 2023. године приватним лицима не сме бити искључена струја.

проф. др Тамара Миленковић Керковић

Народни посланик
Потпредседник Двери

*Извор фотографије 2: pixabay

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: