Српски Покрет Двери - Лого
Search

Миленковић Керковић: Хитно укључити струју за 7.500 домаћинстава у Нишу која живе у мраку

Посланичка група Српски покрет Двери – Патриотски блок је, на конференцији за медије у Народној скупштини, представила нови економски план са хитним мерама помоћи грађанима и домаћој привреди због огромног повећања цена хране и енергената. На југу Србије и у Нишу нови инфлаторни удар не ствара само ценовну кризу, већ праву економску катастрофу за већину потрошача и привредника.

   Зато предложене мере из програма Двери „Сигурност за све” власт мора да спроведе хитно како би огромном броју све сиромашнијих грађана омогућила да преживе зиму. Јавности је непознато да у Нишу 7500 домаћинстава – читав један град – већ годинама живи без струје. На почетку пандемије било је 2500 искључених домаћинстава, а сада је тај број повећан три пута.​ Ови људи немају пара за редовну процедуру поновног прикључка коју им нуде ЕПС и локална нишка власт. Социјална искљученост људи без струје последица је њиховог сиромаштва и у Нишу је већ доводила до самоубистава и пропасти читавих породица.

Зато сам затражила да републичка власт специјалним законом и мерама реши енергетски статус ових најсиромашнијих људи, међу којима су радници опљачканих предузећа којима држава дугује милионске неисплаћене зараде, ратни ветерани, инвалиди и људи који немају дуговања за струју али не могу да плате милионске камате. Свима њима треба да буде укључена струја пред предстојећу зиму, а такође смо као меру елементарне социјалне солидарности тражили да до 1. маја 2023. године приватним лицима не сме бити искључена струја.

проф. др Тамара Миленковић Керковић

Народни посланик
Потпредседник Двери

*Извор фотографије 2: pixabay

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: