Српски Покрет Двери - Лого
Search

Миленковић Керковић: И поред протеста нишка власт наставља са правним и урбанистичким насиљем уз некажњен говор мржње у медијима

Протести грађана бесних због ескалације насиља у друштву и због власти огрезле у криминалу, корупцији и која издаје све облике државног суверенитета, распламсавају се у градовима Србије, а број људи који траже оставку Вучића и промену система вредности све је већи у унутрашњости Србије. 

      Иако је у Нишу прошле суботе на другом протесту „Ниш против насиља“ на улицама Ниша било око 5000 људи, власт наставља са незаконитим притиском на институције да доносе акта противно јавном интересу грађана, искључиво зарад профита приватних инвеститора, не обазирући се што тиме угрожавају безбедност и здравље Нишлија.
У Нишу је управо у току седница Скупштине града за коју су Градско веће и градоначелница Сотировски дан пре одржавања седнице, уз кршење Статута града, унели тачку дневног реда и пред одборнике ставили измену урбанистичког плана који Карићевој компанији „Тесла парк“ треба да обезбеде да изгради стамбено насеље од 100.000 м2, а за које ова фирма већ продаје станове у непостојећем насељу тзв „Бетовен парк“. Журба и кршење закона и Статута града Ниша говоре о великом коруптивном ризику овог документа, за који је народни посланик проф. Тамара Миленковић током читавог поступка подносила примедбе које је Комисија за планове одбацила. План генералне регулације је дошао пред одборнике, а да они нису добили Захтев народног посланика проф. Миленковић за поништавање Плана који је народни посланик проф. Миленковић упутила на време Већу и Скупштини града, а План се разматра, иако је Више јавно тужилаштво у Нишу за њега оформило предмет за испитивање трговине утицајем.

У исто време део медија у Нишу, власника блиских власти, суфунансирани су милионима евра из буџета града за тзв. медијске пројекте и раде у искључивом интересу локалне власти. За један од медија, РТВ Белами, власника Витка Радомировића, званог „нишки Жељко Митровић“, против кога је народни посланик проф. Миленковић због говора мржње покренула поступак пред РЕМ-ом још 9. фебруара, РЕМ, чију смену траже опозициони посланици и грађани на протестима, покренуо је поступак против овог нишког емитера тек 15. маја, десет дана након масакра и ескалације насиља у Београду и Смедереву и сто дана након подношења пријаве за говор мржње.

Због тога подржавамо протесте против насиља у свим градовима Србије са захтевом да се ти захтеви прошире и против насиља над Србима на Космету.

проф. др Тамара Миленковић Керковић 

Народни посланик
Потпредседник Двери 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: