Српски Покрет Двери - Лого
Search

Миленковић Керковић: Насиље у Србији неће стати док год је на власти Српска напредна странка

Монструозни злочин у коме је тринаестогодишњи дечак, ученик седмог разреда основне школе у Нишкој Бањи, у тучи ножем убио свог вршњака и најбољег школског друга, непојмљив је наставак спирале насиља које је Србију преплавило након два мајска масакра у којима је у само два дана страдало готово двадесеторо деце, младих људи и чувар у школи.

      У земљи у којој ендемско насиље у свим сферама живота траје више деценија и чији грађани у земљи сиромаштва и заробљене правде по други пут преживљавају методологију радикалске власти, овога пута радикала пресвучених у идеологију ЛДП-а, ови ужасни злочини у којима су убице деца показују да се зло у Србији одрешило.

Сву вештину којом је СНС успео да амортизује бес стотина хиљада људи на протестима против насиља, да блокира рад скупштинског Анкетног одбора који је требало да испита узроке и одговорност власти за два стравична масакра, бескрупулозност са којом су председник Скупштине и посланици владајуће коалиције опструисали све покушаје да се у Парламенту смени министар полиције, председница Владе и утврди одговорност РЕМ-а, таблоида и електронских режимских медија за гажење система вредности, промоцију насилника и насиља и уништење јавног морала у Србији, ни власт ни заробљене институције нису показале када је требало прогнати насиље из јавног, а тиме и из живота читавог српског друштва. Немуште промене у образовним законима, именовање пензионисане професорке из СПС-а за министра просвете и најновије извргавање руглу српске полиције, војске и безбедоносних служби, као и омогућавања новог насиља над преосталим Србима на Космету након догађаја у Бањској, говоре да СНС власт нити жели, нити уме да уради било шта осим да одржава насиље као свој једини принцип опстанка на власти и даљег учвршћења партијско-криминалне хоботноце у чијим је пипцима читава држава и сви њени грађани.

Српски покрет Двери је још новембра 2022. године, читавих шест месеци пре два мајска масакра, у Народној скупштини покренуо процедуру и од председника Парламента тражио да народни посланици размотре ПРЕПОРУКУ ВЛАДИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ О ПРЕВЕНЦИЈИ НАСИЉА У НАШЕМ ДРУШТВУ. Међутим, као и све друге предлоге, ни ове превентивне мере за смањење насиља ни председник Скупштине Владимир Орлић, а ни СНС нису хтели ни да узму у разматрање. Неке од тих мера биле су и формирање Комисије Владе Србије за координацију министарстава и других државних институција у борби против насиља у друштву; оснивање нових и оснаживање постојећих саветовалишта за партнерске односе, брак, породицу и родитељство, јачање превентивне улоге центара за социјални рад, рано откривање насиља и појачан психотерапеутски рад са насилницима, строга забрана промовисања насиља на медијима, јачање васпитне функције школе, доношење закона о психотерапијској делатности.

Јасно је сада свима да су за СНС власт насиље и страх начин владавине, да то што су га посејали у све сегменте друштва за њих не представља зло, све док их то зло семе одржава на власти.

Србија се са насиљем неће обрачунати све док је СНС на власти. Најтрагичније је што је цена опстанка радикалске хоботнице почела да се мери не само десетинама хиљада младих који из заробљене државе беже у иностранство, већ је цена насиља које Србијом влада све већи број деце жртава и деце – убица. Насиље ће у Србији стати када са власти оду они који насиљем владају. На жалост, српском друштву требаће много година да се од радикалског насиља опорави. А породице и родитељи у насиљу страдале деце, неће се опоравити никада.

проф. др Тамара Миленковић Керковић 

Народни посланик
Потпредседник Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: