Српски Покрет Двери - Лого

Миленковић Керковић: Од мандатарке Брнабић нисмо чули ништа о сиромаштву, инфлацији и поскупљењима

Мандатар Ана Брнабић у свом данашњем обраћању Народној скупштини тражећи од народних посланика подршку за састав нове Владе Републике Србије, са највише министарстава у читавој Европи и 28 министара у свом експозеу је истакла све „џиновске“ кораке која је претходна Влада постигла и, како каже, Србију сврстала међу првих десет земаља света, истиче у делу саопштењу Тамар Керковић, посланик Двери из Ниша.

    Хвалећи мере власти током пандемије КОВИД19 помиње да смо били лидер у броју и брзини набављених вакцина, опреме и изградње капацитета она не помиње да никада нисмо сазнали колики је број умрлих, колика је била вредност и цена вакцина и опреме, као да су три нове болнице градила предузећа блиска власти СНС, по неколико пута вишим ценама, као једини понуђачи.

Помињући мере подршке привреди и становништву током пандемије мандатар Брнабић помиње да је потрошено готово 9 милијарди евра, али ћути о томе да је због неселективности тих мера, јер је дато свима исто, потрошено 2 млрд евра више и то из задужења, а да ће тај новац грађани морати да врате са каматама, а да је само 0,2 % тих пара враћено у буџет.

Говорећи о најнижој стопи незапослених од 8.9% Брнабић ћути о томе да​ из земље сваке године због партократски заробљеног тржишта рада, због сиромаштва и безнађа до које је ова власт довела, одлази 60 000 најобразованијих младих људи, занатлија, породица и стручњака и да радне снаге због тога нема, и да планира да недостајеће људе замењују страном радном. Растерали су домаће грађане, а сада ће увозити странце да раде у Србији.

Изградњу инфраструктурних пројеката као „гигантски“ подухват ове власти мандатарка истиче, не помињући да у јавној потрошњи и изградњи јавних објеката нема адекватне контроле, да је то тржиште јавних набавки монополизовано, да конкуренције нема, да за милионске пљачке и злоупотребе није одговарао готово нико, као и да је Србија сваке године све више на листи најкорумпиранијих земаља.

Стандардно величајући успех политике привлачења СДИ – страних директних инвестиција од 3, 7 млр евра у 2021.год. мандатарка не помиње да плате запослених код,страних инвеститора финансирају сами грађани Србије и то са 93.5% свих субвенција од 2006.год, ћути о томе да већина страних инвеститора доноси најнижи ниво технолологије, да имају најјефтинију радну снагу, енергенте и порез у Европи. При томе, домаћа индустрија не постоји нигде у плановима нове Владе, као што нема ни министарства које се индустријом бави. А не помињр ни да ни привреду​ ни стандард грађана иједне земље на свету нису подигли страни инвеститори већ домаћа индустрија.

Помињући заштиту животне средине мандатар Брнабић не помиње да су грађани на локалу, на планинама и у градовима, у рату са властима да би заштили природу, живи свет, ваздух, воду и земљу од дивљачке и најчешће нелегалне градње. Не помиње да грађани насеља Брзи Брод у Нишу протествују два месеца бранећи који свој парк, вртић, шеталиште и Цркву од штетног дејства надземног далековода​. Пројекти за 68 постројења за пречишћавање отпадних вода које помиње мандатар су прескупи, нетранспарентни, и еколошки упитни, попут оног у Нишу, донетог иза леђа грађана, вредног 85 мил евра, са само једним понуђачем, чији пројекат плаћен милион евра, а сада сам извођаћ мора да га мења јер је застарео, прескуп.

И величање „дуалног образовања“ као највећег достигнућа у образовању говори о намери будуће власти да ускоро нико од образованих не остане у земљи, да се статус универзитета, академског образовања и универзитетских професора сроза још више, а да све које су из земље отерали до сада, замене „дуално образованим“, емигрантима и најсиромашнијим који ће радити по основу ПП послова​.

О сиромаштву, инфлацији, поскупљењима, моралној и социјалној беди, нисмо чули ништа, осим да је просечна плата прешла 600 евра. Ништа о највећем задужењу, минималцу за који не може минимална потрошачка корпа да се купи, о корупцији, ништа о домаћој привреди, о младима који беже јер се гуше у сиромаштву без перспективе, незапослености и немогућности за самоостварење уколико не уђу у састав највећег монополисте у Србији – у ред чланова СНС-а.

Без тог чланства нико у Србији будућност тренутно нема – то сви у Србији сада знају.

проф. др Тамара Миленковић Керковић

Народни посланик
Потпредседник Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: