Српски Покрет Двери - Лого
Search

Миленковић Керковић: Од Вучића захтевамо отказивање Европрајда јер је део окупационе Агенде над Србијом

Не сматрајући озбиљним «седативне» изјаве гласноговорника СНС-а о наводном отказивању Европрајда и свесни недостатка капацитета техничке Владе чија је одлазећа премијерка Ана Брнабић за овај догађај дала своје званичне препоруке, Српски покрет Двери захтева од Александра Вучића да искористи свој ауторитет председника Републике и да утиче на хитно отказивање Европрајда. Уместо бављења овим срамним и непотребним догађајем, српска власт мора хитно да се окрене интересима српског народа и решавању далеко важнијих проблема у нашој земљи: одбрани КиМ, новој породичној социјалној и економској политици, енергетској и прехрамбеној безбедности и очувању народа и државе у ово тешко време пред нама.

    Већ дуже време Српски покрет Двери као парламентарна странка са мандатом народа, изражавајући став већинске традиционалне Србије, а сада и јасан став Српске православне цркве, је низом својих активности и јавних наступа захтевао како од председника Републике, тако од других институција у Србији отказивање манифестације Европрајд. Поред разлога противљења јавном моралу, здравственог и безбедоносног ризика, као и финансијске нетранспарентности, овај би догађај био и јако штетан јер намеће једну врло опасну поделу у српском друштву, сада када је важно јединство у врло тешком времену, и у социјалном и економском смислу, али и у национално-државном у смислу одбране КиМ и неувођења санкција Русији.

Увијен у фасаду «заштите мањинских права» циљ избора Србије и Београда за домаћина овогодишње највеће европске „Параде“ хомосексуализма је поновни притисак за доношење Закона о истополним заједницама, а потом и осталих делова ове комплексне Агенде, од усвајања деце од стране истополних партнера, па до омогућавања промене пола деци и малолетним лицима, што је већ део постало део позитивног права у неким земљама.

Дуго планирана и покривена пројектима вредним десетине милиона евра, ова манифестација која треба да траје недељу дана са најављених око 130 догађаја, јесте директан притисак на државу Србију и чини део шире окупационе Агенде и комплексне агресије на српски народ. Та Агенда подразумева: притисак за признавање геноцида у Сребреници-признање независности сепаратиста на КиМ-укидање Републике Српске-увођење санкција Русији-улазак у НАТО. Да је то тако јасно говори и чињеница да сви они који се залажу за одржавање Европрајда, залажу се и за цео овај склоп агресије на Србију, српски народ и нашу СПЦ, како у Србији, тако и на свим просторима где Срби живе.

Све ово Српски покрет Двери јасно види и јасно изражава свој став: тражимо отказивање Европрајда и тражићемо доношење Закона о забрани промоције ЛГБТ плус идеологије која је супротна нашем Уставу, нашим законима, али и Божијим законима и вољи српског народа.

О Европрајду има ко да брине на Западу, а ми да бринемо како да сачувамо народ и државу. Двери су ту да понесу одговорност за једну такву нову национално одговорну политику.

проф. др Тамара Миленковић Керковић

Народни посланик
Потпредседник Двери

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: