Српски Покрет Двери - Лого

Миленковић Керковић: Опроштајни говор уплашеног председника Вучића – најава поствучићевске епохе

Ово што смо синоћ чули је опроштајни говор уплашеног Александра Вучића суоченог са крахом своје политике и са јасном вољом народа да га не жели више. Говорећи у шест тачака о свим тешкоћама са којима се суочава, снисходљивији него икада, Вучић по ко зна који пут покушава да одговорност за дешавања пребаци на државотворну опозицију, која је, како је добро обавештен, у великом порасту и јесте нова носећа снага и која је својим активностима показала да је „цар го“. 

  Уместо застрашивања народа санкцијама, повлачењем страних инвестиција и заустављањем интеграција и свих страхота које нас очекују уколико не прихватимо независност Косова и увођење санкција Русији, у последњем интервјуу, Вучић покушава да се врати бар пет корака уназад и релаксира јавност коју је дефинитивно окренуо против себе. Јасно је да осим хвалоспева самом себи и политици коју води, вређања и оптужби политичких противника, посебно Бошка Обрадовића и Двери, Александар Вучић нема шта више да понуди народу, осим што рециклира своја стара обећања пензионерима и понавља митове о инвестицијама, просперитету, највишим платама и пензијама, највећем БДП-у и никада мањем дугу.

Ово није исти председник Вучић који је пре само месец дана својом ароганцијом покушао да понижава посланике у Народној скупштини, већ човек суочен са рапидним урушавањем сопственог ауторитета, које је на тој скупштинској седници и започело. Његов страх више не може да сакрије ни „смоквин лист“ емисије Миломира Марића.

До овог интервјуа мислили смо да у Вучићеве речи верује само он. Сада је јасно да у оно што говори не верује више ни он сам. Једна од ретких истина коју је изговорио је да свакодневно прати свако истраживање и фокус групе, тако да зна за огроман пораст поверења у Двери и државотворну опозицију. Двери настављају борбу за уставни патриотизам што значи борбу за национално достојанство, демократију, српску економију, заштиту животне средине и за останак младих у Србији. Стожер новог национално-демократског консензуса биће Двери и у њему ће бити места за све праве патриоте, праве демократе и праве заштитнике животне средине.

Овај синоћњи говор је увод у нову поствучићевску Србију. Лажне патриоте, лажне демократе и лажни еколози, сви који подржавају ово на шта је Вучић био спреман – признање суверенитета Косова и увођење санкција Русији – могу да иду заједно са Вучићем у политичку историју.

проф. др Тамара Миленковић Керковић 

Народни посланик
Потпредседник Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: