Српски Покрет Двери - Лого
Search

Миленковић Керковић: Опроштајни говор уплашеног председника Вучића – најава поствучићевске епохе

Ово што смо синоћ чули је опроштајни говор уплашеног Александра Вучића суоченог са крахом своје политике и са јасном вољом народа да га не жели више. Говорећи у шест тачака о свим тешкоћама са којима се суочава, снисходљивији него икада, Вучић по ко зна који пут покушава да одговорност за дешавања пребаци на државотворну опозицију, која је, како је добро обавештен, у великом порасту и јесте нова носећа снага и која је својим активностима показала да је „цар го“. 

  Уместо застрашивања народа санкцијама, повлачењем страних инвестиција и заустављањем интеграција и свих страхота које нас очекују уколико не прихватимо независност Косова и увођење санкција Русији, у последњем интервјуу, Вучић покушава да се врати бар пет корака уназад и релаксира јавност коју је дефинитивно окренуо против себе. Јасно је да осим хвалоспева самом себи и политици коју води, вређања и оптужби политичких противника, посебно Бошка Обрадовића и Двери, Александар Вучић нема шта више да понуди народу, осим што рециклира своја стара обећања пензионерима и понавља митове о инвестицијама, просперитету, највишим платама и пензијама, највећем БДП-у и никада мањем дугу.

Ово није исти председник Вучић који је пре само месец дана својом ароганцијом покушао да понижава посланике у Народној скупштини, већ човек суочен са рапидним урушавањем сопственог ауторитета, које је на тој скупштинској седници и започело. Његов страх више не може да сакрије ни „смоквин лист“ емисије Миломира Марића.

До овог интервјуа мислили смо да у Вучићеве речи верује само он. Сада је јасно да у оно што говори не верује више ни он сам. Једна од ретких истина коју је изговорио је да свакодневно прати свако истраживање и фокус групе, тако да зна за огроман пораст поверења у Двери и државотворну опозицију. Двери настављају борбу за уставни патриотизам што значи борбу за национално достојанство, демократију, српску економију, заштиту животне средине и за останак младих у Србији. Стожер новог национално-демократског консензуса биће Двери и у њему ће бити места за све праве патриоте, праве демократе и праве заштитнике животне средине.

Овај синоћњи говор је увод у нову поствучићевску Србију. Лажне патриоте, лажне демократе и лажни еколози, сви који подржавају ово на шта је Вучић био спреман – признање суверенитета Косова и увођење санкција Русији – могу да иду заједно са Вучићем у политичку историју.

проф. др Тамара Миленковић Керковић 

Народни посланик
Потпредседник Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: