Српски Покрет Двери - Лого

Миленковић Керковић: Режим опструирао разматрање стања у новинарству на седници скупштинског  Одбора за културу

На предлог народног посланика Небојше Бакареца владајућа већина је изгласала промену дневног реда скупштинслог Одбора за културу и информисање и са њега скинула прву тачку која је требала да третира стање у новинарству у Србији. Упркос томе што су седници по позиву присуствовали председници Удружења новинара Србије и Независног удружења новинара Србије, посланике опозиције је у речи коју су добили од председника Одбора Синише Ковачевића, прекинуо предлагач ових измена, након чега је председник Одбора напустио седницу. 

     Овај скандал је настављен најгорим увредама према опозиционим члановима Одбора, па је са седнице изашла и народни посланик проф. др Тамара Миленковић Керковић, као и остали опозициони посланици. Седница Одбора за културу и информисање је упркос свему настављена.

Седнице овог Одбора су последњих месеци изузетно бурне јер су контрола над медијима режиму који покушава да оправда чак и кршење Устава, прихватање француско-немачког споразума и врши медијски линч државотворних парламентарних странака, питање опстанка.

У изјави за медије, члан Одбора Тамара Миленковић Керковић је истакла да су посланици режима ову опструкцију извели свесни да је Национално окупљање грађана Србије испред Храма Светог Саве почетак њиховог краја. О томе говори не само медијски линч државотворне опозиције на свим режимским медијима и ћутање о овом Скупу у локалним медијима, већ и синхронизована СНС пропаганда која је Србију засула постерима, видео клиповима и натписима којима се државотворној опозицији цртају исте мете какве су се пред убиство исцртале и Оливеру Ивановићу.

Небојша Бакарец и Наташа Јовановић и преосталих осам чланова скупштинског Одбора за културу, који су изгласали промену Дневног реда седнице, и они који су ћутали на простачке увреде упућене посланицима опозиције имају само један циљ. Да колико је могуће спрече слободну реч у Скупштини, како ону о поражавајућем радно-правном положају новинара уцењених повременим и привременим пословима, тако и истину о готово 3000 кршења Кодекса етике у само 4 месеца од стране рекордера у лажи и медијског линча – Ало, Информера, Вечерњих новости и других. Спречили су за неко време да се на Одбору чује о ухапшеном новинару Дејану Златановићу, ухапшеном пре више од месец дана због вербалног деликта, оптуженом за насилно рушење уставног поретка, о дислоцирању новинара из земље, о претњиама убиством, али и о линчу над опозицијом у локалним медијима, у власништву људи блиских режиму, а који се суфинансирају милионима евра новца свих грађана Србије. Прекид седнице је спречио да јавност чује да је, примера ради, у Нишу медијима блиских режиму плаћено више од 4 милиона евра, да медији попут ТВ Белами, власника Витка Радомировића, врше харангу над опозицијом, називајући их изродима и болесним издајницима, а да РЕМ на пријаве не реагује.

Оно што режим није могао да спречи је Национално окупљање испред Храма Светог Саве, на који су грађани из читаве Србије дошли да покажу шта мисле о издаји земље, о кршењу Устава и о тоталитарном режиму СНС-а који се суочава са својим крајем.

проф. др Тамара Миленковић Керковић 

Народни посланик
Потпредседник Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: