Српски Покрет Двери - Лого
Search

Миленковић Керковић: Смањити огромне друштвене разлике

У Народној скупштини Републике Србије одржана је конститутивна седница Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова, а учешће на седници је узела и проф. др Тамара Миленковић Керковић, народни посланик и члан посланичке групе СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ-ПАТРИОТСКИ БЛОК.

     Овом приликом проф. Миленковић Керковић је поздравила чланове поменутог одбора и рекла следеће: „Ми своје своје различитости треба да ујединимо у заједнички интерес јер је то тест цивилизације. Такође, одбор треба да се потруди да велике друштвене разлике које постоје, а које могу да се виде из извештаја за 2021. годину Повереника за заштиту равноправности, сведу на друштвено прихватљив ниво, јер се из тог извештаја може видети да је неравноправност у личним разликама највећа по питању здравственог стања, по питању пола, хендикепа, по питању објективних ствари као што су могућности запошљавања и приступ запошљавању, поготово младих, који су скоро потпуно искључени из могућности запошљавања, односно та могућност је тек 20%.

То су све питања за која сам сигурна да ћете наћи могућности да се она разреше у будућем раду, а ја вам у том раду желим свако добро и, наравно, ослоните се на моју помоћ уколико ја у томе могу да вам помогнем, иако нисам члан овог одбора, али вам желим сваки успех и добро у раду“.

Инфослужба Двери

Обраћање народног посланика проф. др Тамаре Миленковић Керковић можете погледати овде:

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: