Српски Покрет Двери - Лого

Миленковић Керковић: Смањити огромне друштвене разлике

У Народној скупштини Републике Србије одржана је конститутивна седница Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова, а учешће на седници је узела и проф. др Тамара Миленковић Керковић, народни посланик и члан посланичке групе СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ-ПАТРИОТСКИ БЛОК.

     Овом приликом проф. Миленковић Керковић је поздравила чланове поменутог одбора и рекла следеће: „Ми своје своје различитости треба да ујединимо у заједнички интерес јер је то тест цивилизације. Такође, одбор треба да се потруди да велике друштвене разлике које постоје, а које могу да се виде из извештаја за 2021. годину Повереника за заштиту равноправности, сведу на друштвено прихватљив ниво, јер се из тог извештаја може видети да је неравноправност у личним разликама највећа по питању здравственог стања, по питању пола, хендикепа, по питању објективних ствари као што су могућности запошљавања и приступ запошљавању, поготово младих, који су скоро потпуно искључени из могућности запошљавања, односно та могућност је тек 20%.

То су све питања за која сам сигурна да ћете наћи могућности да се она разреше у будућем раду, а ја вам у том раду желим свако добро и, наравно, ослоните се на моју помоћ уколико ја у томе могу да вам помогнем, иако нисам члан овог одбора, али вам желим сваки успех и добро у раду“.

Инфослужба Двери

Обраћање народног посланика проф. др Тамаре Миленковић Керковић можете погледати овде:

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: