Српски Покрет Двери - Лого
Search

Миленковић Керковић: Тек десет дана након два масакра РЕМ покренуо поступак против нишке ТВ Белами за говор мржње емитован пре сто дана

На посланичко питање народног посланика проф. др Тамаре Миленковић Керковић због чега Регулаторно тело за електронске медије (РЕМ), по захтеву народног посланика још од 9. фебруара, није покренуло поступак за говор мржње против нишке локалне РТВ Белами – РЕМ је 19. јуна одговорио да је Савет РЕМ-а тек 15. маја покренуо поступак изрицања мера против наведеног нишког „пружаоца медијских услуга“ и да ће одлука бити објављена на веб страници Регулаторног тела. 

      Два масакра и двадесет жртава, међу којима највише деце и младих, спирала насиља која се шири Србијом и на КиМ, протести стотина хиљада грађана против насиља, и захтев за сменом РЕМ-а, ванредне седнице Парламента поводом захтева за смену Савета РЕМ-а и читавих сто дана од поднетог захтева народног посланика, били су потребни да РЕМ покрене поступак против нишке телевизије Белами.

Захтев РЕМ-у за покретање поступка против РТВ Белами је још 9. фебруара 2023. године поднела народни посланик проф. Тамара Миленковић, због тога што су у специјалној емисији РТВ Белами лидери нишке опозиције названи: „изроди, болесни, издајници који раде за Куртија, који треба да се одстране, па макар били најмилији“. РТВ Белами је годинама „мегафон“ власти и за 9 година је њен власник Витко Радомировић за своје бројне прокси-медије добио више од половине од укупно 6 милиона евра којима су из нишког буџета суфинансирани медијски пројекти у последњих 9 година.

И овим закаснелим и изнуђеним покретањем поступка против медија који шири говор мржње и таргетира опозиционе лидере тек под притиском захтева за сменом и под притиском беса грађана на протестима широм Србије, је још један од доказа да је РЕМ уместо чувара јавног интереса постао чувар режима. Зато Савет РЕМ-а мора бити смењен хитно!

проф. др Тамара Миленковић Керковић 

Народни посланик
Потпредседник Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: