Српски Покрет Двери - Лого
Search

Миленковић Керковић: ТВ Белами линчује истину за новац

На посебној седници Народне скупштине, одржаној 2. и 3. фебруара 2023. године, народним посланицима се обратио председник Републике Александар Вучић, и то након свог обраћања грађанима 20. јануара у коме је изнео „ултиматум“ западне петорке који је „прихватио да имплементира као нови преговарачки оквир“ у даљим преговорима о статусу КиМ. То је довело до заједничког наступа три државотворне посланичке групе у Народној скуоштини: Двери-Патриотски блок, Заветници и коалиције НАДА. Вече пред седницу „Информер“ је на насловној страни објавио да овај нови блок странака планира да „запали Скупштину“. 

   Након тога, нишка ТВ Белами пушта своју интерпретацију догађаја са скупштинске седнице, проглашавајући посланике опозиције који су штитили Пословник о раду за „силеџије, изроде, издајнике и болесне који сарађују са Куртијем“, тврдећи да су хтели да линчују председника Републике, а у складу са претходно датом изјавом градоначелнице Ниша Драгане Сотиривски.

Јасно је да због огромног новца који добија из буџета сваке године, телевизија Белами, која је и до сада служила свакој власти, наставља да то ради и свих ових десет година од када државом и градом влада СНС. Сваке године власник ове телевизије, али и бројних његових основаних медијских прокси организација, добија више од половине свих средстава којима град Ниш суфинансира медије. Ове године је за те намене дат највећи износ до сада, 85 милиона динара (780.000 евра), а више од половине тог новца добили су пројекти медија и организација у власништву Витка Радомировића, који је власник и ТВ Белами. До сада је 4.5 милиона евра нишких пара дато овим медијима.

Зато и не чуди ово последње извештавање о активностима државотворне опозиције у Народној скупштини, које су новинари Витка Радомировића назвали „изродима и болеснима“. Истину су грађани могли да виде у директном телевизијском преносу, само то нису видели нованари ТВ Белами који, као и Пинк, Информер, Ало и остали режински таблоиди, настављају са причом да су посланици хтели да линчују председника Републике, а истина је потпуно другачија – да управо ти медији линчују истину.

Онај који истину продаје за новац из буџета Ниша није медиј. Није медиј ни онај ко се користи говором мржње и увредљиво се изражава о политичким противницима својих финансијера. 

А за то ће одговарати сви, укључујући и ТВ Белами, који цртају мете на челима политичких противника СНС-а и њихове погубне политике. Први корак ка томе јесте пријава против ТВ Белами коју смо предали Регулаторном телу за електронске медије и у којој захтевамо од РЕМ-а да поступи по закону и изрекне одговарајућу казну овој режимској телевизији.

проф. др Тамара Миленковић Керковић 

Народни посланик
Потпредседник Двери 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: