Српски Покрет Двери - Лого
Search

Миленковић Керковић: Вучићеву „паризер-кампању“ казниће грађани на изборима

Председник Србије је, након кампање Двери за смањење трговинских маржи на 10% за основне прехрамбене производе, отпочео предизборну „паризер-кампању“, па најавио појефтињење 20 ионако најјефтинијих производа, од којих су прехрамбене најлошијег квалитета. 

       Очито му је пресео чувени нишки бурек који месечно породицу кошта половину износа месечне потрошачке корпе. Такође, чуо је и објашњење парламентарне групе Двери-Патриотски блок да ће стварно повећање пензија од 5.5% за готово милион пензионера чије су пензије ниже од просечних 37.798 динара, бити од 550 до 2080 динара, па је и пензионерима обећао линеарну помоћ од 20 000 динара.

И тако је почела је акција која ће трајати до избора.

Очигледно суочен са економско-социјалним колапсом изазваним инфлацијом и поскупљењем основних прехрамбених производа које иде и до 70%, Вучић је брже-боље извео још један перформанс покушавајући да ублажи катастрофалне последице своје економске политике. Очигледно је економско-социјална кампања Двери и компетентна аргументација у јавности довела до нужности реакције режима. Гледао је Вучић у паризер, и обећавао га по јефтинијој цени гладним грађанима Србије, посебно пензионерима. Даће им и по 20.000 динара, само ако опет гласају за њега. Зато ће подићи акцизе за 8% на све што се може у још једној акцији отимања од грађана Србије по моделу „дам ти динар, узмем два“. Запослени у Србији више немају ни за просечан доручак од 200 динара, а још мање да се прехране са 280 динара дневно, колико предвиђа потрошачка корпа. При томе, стиже јесен и поставља се питање одакле грађанима новац за огрев, гардеробу, ђаке…? Зато пребогати трговински ланци и банке имају екстрапрофит већи него икад.

Двери траже смањење трговинске марже на 10% за основне прехрамбене производе и праведну дистрибуцију народног новца – екстрапрофит мора бити враћен народу. 

Увођење пореза на луксуз и пореза на екстрапрофит су начин да се терет функционисања државе расподели и на оне који купују за кеш станове у Београду на води, зарађују огроман новац од ријалити програма, као и на банке и трговинске ланце чији су екстрапрофити огромни. Са друге стране, власт буквално подржава дерикоже сопственог народа, док народу додељује мрвице.

Сва ова паризер-предизборна кампања само је доказ да власт више нема никакву идеју како да подигне квалитет живота, већ ради управо супротно – покушава да понизи грађане Србије. Зато ће бити кажњена на изборима брже, јаче и боље него што и сања у овом тренутку. 

проф. др Тамара Миленковић Керковић 

Народни посланик
Потпредседник Двери

*Извор фотографије 2 у насловној: Јутјуб/Принтскрин 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: