Миленковић: Позивамо Србе са КиМ да кажу НЕ промени Устава

Предстојећи референдум, заказан за 16. јануар 2022. године, још једна је од последица притисака који долазе из Европске уније, а овај почетни покушај мењања Устава представља само корак ка неком будућем референдуму који би избацио Косово и Метохију из Устава Србије.

Све то ће Александар Вучић и његов режим покушати да протуре не само грађанима у централној Србији, већ и Србима са Косова и Метохије, које они не виде као део Србије, већ као некакву заједницу Срба на Косову и Метохији. Сведоци смо свих његових досадашњих превара и издаја српских националних интереса, оличених у тзв. „историјским победама“ попут: Бриселског споразума, укидања српских институција (локалне самоуправе) на северу Косова и Метохије, укидања цивилне заштите и њена интеграција у тзв. косовске институције, укидања судова и њихово интегрисање у сепаратистичке институције, укидања српског позивног броја и давање новог још једној тзв. албанској држави на Балкану, укидања електроенергетског система, што је последица потписивања, сада Вашингтонског споразума, прећутног одобравања приликом формирања Косовских безбедносних снага и прећутног одобравања на потписивање 13 међудржавних споразума и укидање границе између Албаније и тзв, Косова што представља формирање тзв. Велике Албаније.

Због свега овога, поручујемо Александру Вучићу да уставобранитеља на Косову и Метохији има много више него што може и да замисли и да му више неће поћи за руком да на силу спроводи кршење највишег правног акта Србије.

Зато користимо ову прилику да Александра Вучића позовемо да се остави КОСМЕТ-а и тај горући проблем остави неком другом ко ће знати да га реши боље и корисније за општи интерес Срба и Србије, а све косметске Србе да се изборимо за одржавање референдума и на КиМ и да јасно кажемо НЕ промени Устава.

Горан Миленковић

Члан Председништва Двери из Лепосавића и председник ПО Двери за КиМ