Српски Покрет Двери - Лого

Милетић: Укидање дозвола „Рио Тинту“ – нова победа над Вучићевим режимом

Пре нешто више од две године, када смо ову борбу снажно започели, говорило се да немамо никакве шансе. Показали смо да народ има снагу и да је, након недељног референдума, поново успео да победи Вучићев режим.

Наш коначни циљ је да „Рио Тинто“ оде, али и да РУДНИКА НЕ БУДЕ!

Такође је јако важно да се утврди (не)одговорност за вођење државе, не правећи разлику између бивше и садашње власти и свих оних који су се провлачили из бивше у садашњу. Неопходно је утврдити и одговорност локалних политичара, који су нас донедавно убеђивали да је будућност Лознице у новим радним местима које би нам донео рудник. И најважније, ископавање литијума није пожељно, како у Лозници, тако ни у једној од 11 општина или градова, где су у плану била геолошка истраживања.

Осим компаније „Рио Тинто“, ниједна друга компанија са овим намерама није добродошла у Србији. Србија је држава са чистом водом и земљом, а наш највећи потенцијал јесте производња здраве хране, туризам, сеоски туризам, што су и најважнији ресурси 21. века, насупрот тврдњама експонената страних интереса у Србији да је то литијум.

Србија припада нама!

Славиша Милетић

члан Председништва Српског покрета Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: