Српски Покрет Двери - Лого
Search

Милетић: Укидање дозвола „Рио Тинту“ – нова победа над Вучићевим режимом

Пре нешто више од две године, када смо ову борбу снажно започели, говорило се да немамо никакве шансе. Показали смо да народ има снагу и да је, након недељног референдума, поново успео да победи Вучићев режим.

Наш коначни циљ је да „Рио Тинто“ оде, али и да РУДНИКА НЕ БУДЕ!

Такође је јако важно да се утврди (не)одговорност за вођење државе, не правећи разлику између бивше и садашње власти и свих оних који су се провлачили из бивше у садашњу. Неопходно је утврдити и одговорност локалних политичара, који су нас донедавно убеђивали да је будућност Лознице у новим радним местима које би нам донео рудник. И најважније, ископавање литијума није пожељно, како у Лозници, тако ни у једној од 11 општина или градова, где су у плану била геолошка истраживања.

Осим компаније „Рио Тинто“, ниједна друга компанија са овим намерама није добродошла у Србији. Србија је држава са чистом водом и земљом, а наш највећи потенцијал јесте производња здраве хране, туризам, сеоски туризам, што су и најважнији ресурси 21. века, насупрот тврдњама експонената страних интереса у Србији да је то литијум.

Србија припада нама!

Славиша Милетић

члан Председништва Српског покрета Двери

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: