Српски Покрет Двери - Лого
Search

Милован Јаковљевић: Прелазна Влада једино решење за сузбијање запошљавања СНС ботова у јавном сектору

Недавно објављени списак СНС ботова покренуо је праву лавину око тога колико су они до сада коштали буџет Републике Србије, а процена је да је та цифра око 200 милиона евра. Тим новцем, да је уложен у добробит грађана Србије, могли би бити решени многи проблеми у српској пољопривреди или су могли бити обезбеђени бесплатни уџбеници и вртићи за све ђаке и децу у Србији. 

      Са друге стране, веома је проблематичан и начин запошљавања укупно 24.200 људи у јавном сектору, од којих је већина радила у оквиру СНС бот тима. Наиме, сви они су ангажовани на привременим и повременим пословима, на одређено време и уговором о делу. И не само да су ови људи уцењени да пишу најгоре увреде о сваком ко другачије размишља од актуелне власти, већ морају да скупљају сигурне и капиларне гласове за СНС. Ово је веома опасан механизам који користи власт, јер уценама и притисцима пред сваке изборе себи, у старту, обезбеде око 800 000 гласова. Рачуница у овом случају је веома једноставна. Од 24.200 људи, најмање њих 20.000 мора да прихвати ботовање и прикупљање сигурних гласова. Нека свако од тих уцењених људи прикупи по 50 гласова, то је 1.000.000 гласова. Од тих милион људи, вероватно би око 200.000 свакако гласало за СНС, тако да када од 1.000.000 одузмемо 200.000, долазимо до цифре од 800.000 гласова предности за СНС у односу на све друге политичке организације пред изборе. Ову злоупотребу им је омогућила Уредба Владе Србије о забрани запошљавања у јавном сектору из 2014. године.

Овакво стање у српском друштву и на политичкој сцени је неодрживо и управо због тога је Српски покрет Двери пре одржавања било каквих избора тражио прелазну, техничку Владу која би онемогућила ову појаву. И управо из овог разлога је СНС жестоко против прелазне, техничке Владе, јер знају да је у случају њеног формирања њихов пад са власти неминован.

Милован Јаковљевић 

Народни посланик
Потпредседник Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: