Српски Покрет Двери - Лого

Митић: Програм Европрајда је покушај изругивања српском националном идентитету

Само летимичан поглед на радни и туристички део програма тзв. „Европрајда“ у Србији 12-18. септембра, сведочи о томе да је сама шетња Београдом само један део, иначе суперамбициозне агенде, а заправо брижљиво спремљеног атака на све кључне српске националне институције и српски јавни простор у целини.

    Ова окупација града Београда и других делова Србије, у много више од 26 слика (планира се преко 100 догађаја!), замишљена је да се одвија, поред саме „параде“ (као кључног, али симболичког догађаја) и по дубини наших институција и јавности. Наиме, ова „недеља поноса“, имаће свој „прајд театар“, фестивал који ће у свом тематском оквиру имати и бављење „забрињавајућим десничарским говорима“, а одиграваће се у српском Народном позоришту (!) у Београду, као и у више градских позоришта. Ко је ставио на услугу симбол српске националне културе овом срамном догађају који напада само српско културно биће?

Пошто им је то мало, они окупирају и наш „Дом омладине“, да би ту одржавали своју „међународну коференцију о људским правима“ са целокупном идеолошком тоталитарном атрибуцијом, коју овог пута прати и „брига“ за мигранте, али и „солидарност са квир заједницом у време рата у Русији, Украјини и Белорусији“, правној легализацији истополних заједница, али и много тога о некаквим интерсполностима, трансродностима и небинарностима. Све то зачињено политичком подршком из ЕУ. Ко је дозволио да се наш „Дом омладине“ упропаштава промоцијом оваквих тема нашој деци?

Не, то није све. Српској престоници се сервира и прајд-уметност, док су сви догађаји снажно обележени „регионалном“ западно-балканском перспективом. Скоро па „Отворени Балкан“ за перверзије сваке врсте.

На крају и не најмање битно, програм подразумева и обилазак, пазите: манастира Крушедол, Српске православне богословије у Сремским Карловцима, краљевски комплекс на Белом двору, као и Народну скупштину, између осталог!

Уз наглашавање да је ово ЈЕДИНИ и највећи догађај изван ЕЕЗ (Европске економске заједнице) и највећи у Југоисточној Европи, изражава се намера да се из Београда упути позив свим владама на „Западном Балкану“ да јачају ову ЛГБТ хегемонију, а у Србији да се изврши притисак за доношење закона о фамозним истополним браковима.

Уз пуну свест да је јасна намера организатора да оскрнави све симболички јаке институције од кључног значаја за српски идентитет (СПЦ, Народна скупштина, Народно позориште, Краљевски комплекс) уз покушај изругивања свим народним вредностима, од породичних преко верских до културних, као и национално-државних.

Двери позивају да се овој моћној окупационој структури, која има подршку ЕУ и НАТО забрани промоција ове идеологије у Србији, а овај морално, здравствено и безбедносно опасан догађај, какав је „Европрајд“, откаже. Финансијски аспект, у који се улаже више десетина милиона евра усред економске и социјалне кризе у Србије, посебна је тема, којом треба да се баве надлежне институције, због очигледне нетранспарентности.

Двери позивају свеукупну српску јавност, а посебно српске образовне и културне институицје, као и српски народ у целини, да се супротставе овом удару на српски идентитет и затраже отказивање ове срамне и опасне манифестације. Власт позивамо да повуче одлуку о организовању и одржавању Европрајда 2022. године у Београду, јер за то немају подршку српског народа.

др Андреј Митић

Интернационални секретар Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: