Српски Покрет Двери - Лого

Национално окупљање: Има ли краја Хиловом мешању у унутрашња питања Србије?!

Амбасадор САД Кристофер Хил је на Београдском економском форму изјавио: „Србија је земља која се поносила веома добрим односима са земљама широм света, па и са Русијом. Сасвим је неодрживо наставити добре односе са Русијом“. О томе с којом ће државом Србија одржавати добре односе, може одлучивати једино Влада Србије у оквиру мандата који је на изборима добила од грађана Србије. 

      Стога је ова Хилова изјава пример драстичног мешања дипломатског представника једне државе у унутрашње ствари државе домаћина, што је строго забрањено чл. 41. ст. 1. Бечке конвенција о дипломатским односима. Упућивање протестне ноте је најмање што је Министарство иностраних Србије морало да уради у таквој ситуацији, али уместо тога оно, као и сви надлежни званичници Србије, ћуте и на овај, последњи у низу недипломатских испада Кристофера Хила.

Такође, Хил је поновио став да треба бити формирана Заједница српских општина (ЗСО), а да се, заузврат, Србија не противи чланству лажне државе Косово у међународне институције. Подсећамо јавност да ЗСО не представља ништа друго до невладину организацију у независном Косову, а да је то и актуелна СНС-СПС власт и прихватила. Срби са КиМ се осећају преварено и издано од сопствене државе и због чињенице да ће од 1. децембра моћи да користе само аутомобилске таблице са ознаком лажне државе Косово (РКС), што је, такође, власт у Србији прихватила.

Национално окупљање позива све странке које учествују на парламентарним изборима, да се изјасне о поступцима Кристофера Хила. Уколико такво изјашњавање изостане, сматраћемо да Хилове испаде сматрају прихватљивим. Грађани Србије мора да знају којим странкама и коалицијама је прихватљиво да Србија има колонијалног управника, а које су спремне да бране сувереност и међународни углед државе Србије.

Национално окупљање 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: