Национално окупљање: Има ли краја Хиловом мешању у унутрашња питања Србије?!

Амбасадор САД Кристофер Хил је на Београдском економском форму изјавио: „Србија је земља која се поносила веома добрим односима са земљама широм света, па и са Русијом. Сасвим је неодрживо наставити добре односе са Русијом“. О томе с којом ће државом Србија одржавати добре односе, може одлучивати једино Влада Србије у оквиру мандата који је на изборима добила од грађана Србије.

Стога је ова Хилова изјава пример драстичног мешања дипломатског представника једне државе у унутрашње ствари државе домаћина, што је строго забрањено чл. 41. ст. 1. Бечке конвенција о дипломатским односима. Упућивање протестне ноте је најмање што је Министарство иностраних Србије морало да уради у таквој ситуацији, али уместо тога оно, као и сви надлежни званичници Србије, ћуте и на овај, последњи у низу недипломатских испада Кристофера Хила.

Такође, Хил је поновио став да треба бити формирана Заједница српских општина (ЗСО), а да се, заузврат, Србија не противи чланству лажне државе Косово у међународне институције. Подсећамо јавност да ЗСО не представља ништа друго до невладину организацију у независном Косову, а да је то и актуелна СНС-СПС власт и прихватила. Срби са КиМ се осећају преварено и издано од сопствене државе и због чињенице да ће од 1. децембра моћи да користе само аутомобилске таблице са ознаком лажне државе Косово (РКС), што је, такође, власт у Србији прихватила.

Национално окупљање позива све странке које учествују на парламентарним изборима, да се изјасне о поступцима Кристофера Хила. Уколико такво изјашњавање изостане, сматраћемо да Хилове испаде сматрају прихватљивим. Грађани Србије мора да знају којим странкама и коалицијама је прихватљиво да Србија има колонијалног управника, а које су спремне да бране сувереност и међународни углед државе Србије.

Национално окупљање

Share on whatsapp