Национално окупљање у Чачку: 17. децембра бирамо да ли смо држава или колонија, неопходна промена економске политике

Данас је у Чачку одржана конвенција националног окупљања, листе под редним бројем 4 на следећим парламентарним изборима. На конвенцији су говорили: Бошко Обрадовић – председник Српског покрета Двери, Милица Ђурђевић Стаменковски – председник Српске странке Заветници, проф. др Тамара Миленковић Керковић, – потпредседник Српског покрета Двери, проф. др Душан Пророковић – председник Политичког савета Српске странке Заветници, др Владимир Димитријевић – професор и Игор Ивановић – публициста и писац.

Др Владимир Димитријевић је истакао да је Национално окупљање неопходно да бисмо схватили да је Србија закон и да је време да се устане у одбрану основних вредности и истина.

„Данас нам треба храброст да не посустанемо. Србија има много бољих решења. Ја сам за Национално окупљање јер нису издали српско и нису издали себе. Када се Србија препороди нико неће хтети да оде из ње, а сви ће желети да се врате. Позивам вас да 17. децембра гласамо за листу број 4, то су управо оних четири слова с око српског грба. Верујем да нећемо изневерити себе!” – рекао је Димитријевић.

др Владимир Димитријевић – професор

Игор Ивановић је истакао да је Национално окупљање трећи пут.

„Мој циљ ће бити да успемо да направимо трећи пут, који је тежак, пут на којем морамо бити спремни на жртву. Србија има шансу да буде уређено друштво и да води суверену политику и избегне да буде колонија.“ – закључио је Ивановић

Игор Ивановић - публициста и писац

Проф. др Тамара Миленковић Керковић је истакла да се Национално окупљање бори за живот, достојанство свих породица и за опстанак државе, а највећу борбу водиће против сиромаштва.

„Промена економске политике је могућа, али је предуслов за то да се заустави пљачка и испитају нелегално стечена богатства. Корупцију ћемо третирати као издају, а корумпиране политичаре као издајнике. Велика је борба пред нама, али у ноћ 17. децембра почиње још већа борба јер ћемо тада победити.“ – рекла је Миленковић Керковић

проф. др Тамара Миленковић Керковић, потпредседник Српског покрета Двери

Проф. др Душан Пророковић је истакао да је Национално окупљање велика ствар, не само због идеја, већ и због далекосежног циља који их око ове листе окупља.

„Овој власти не треба човек који је свој на своме и независан. Њима требају робови. Ми желимо смену генерација и желим да имамо државу која ће штитити сваког њеног грађанина. Окупили смо се пре свега да бисмо зауставили француско-немачки план и ми ћемо то урадити, ми ћемо га одбацити! Ми знамо ко смо и бранићемо своју дедовину.“ – закључио је Пророковић

проф. др Душан Пророковић, председник Политичког савета Српске странке Заветници

Милица Ђурђевић Стаменковски је истакла да ће српски народ одбацити све ултиматуме који се налазе пред њим и да Национално окупљање има задатак да поврати достојанство и национални понос.

„17. децембра бирамо да ли смо држава или колонија. Бирамо између Устава и ултиматума, између Косова и Метохије и Куртијеве лажне државе. Грађани Србије изабраће своју земљу. ЕУ нама ускраћује право на државу, не постоји ни једна земља која је била изложена таквим захтевима, да се одрекне 12% своје територије. О суверенитету и држави се не преговара. Не постоји нико у Србији ко има мандат да преда Косово и Метохију и да нас испише из историје.“ – рекла је Ђурђевић Стаменковски

Милица Ђурђевић Стаменковски - председник Српске странке Заветници

Бошко Обрадовић је истакао да прво што ће Национално окупљање урадити јесте промена економске политике, као и да ће будућа власт имати пет основних принципа: Јака економија и домаћа привреда! Јака породица! Јака средња класа! Нови српски суверенизам! Децентрализација Србије!

Бошко Обрадовић - председник Српског покрета Двери

„Два највећа искушења у којима је садашња власт доживела фијаско су политика према Косову и Метохији и социјално-економска криза која је довела до осиромашења грађана. Власт СНС годинама се представљала као патриотска, која брани Србе на КиМ, и као економски успешна, која запошљава и подиже животни стандард грађана. Француско-немачки ултиматум о признању лажне државе Косово, који је Вучић прихватио у Бриселу и Охриду, развејао је лажни патриотизам власти, а огромни скокови цена и пад куповне моћи грађана раскринкали су лажну статистичку слику економског тигра.“ –  рекао је председник Српског покрета Двери.

Инфослужба Двери