Српски Покрет Двери - Лого

Најављени скуп 26. маја је државно и национално неодговоран – тражимо оставке Владе и Председника

Организовањем политичког скупа 26. маја у Београду актуелна власт, предвођена Александром Вучићем, исказује велику и несхватљиву политичку неодговорност и незрелост. 

    Након трагичних догађаја која су задесила нашу земљу, и у деликатном геополитичком тренутку, свакако није време за заоштравање и иначе несносних политичких подела, тензија и социјалних раслојавања присутних у српском друштву. Наведене поделе које су подигнуте до саме ивице пуцања, најављени скуп власти и начин на који се он организује, неминовно ће појачати.

Стога одлучно позивамо да се најављени скуп откаже и да се владајућа већина, уместо организовања бесмислених контра-митинга на које се људи доводе под уценама и принудом, упита о сопственој одговорности за катастрофалну политичку ситуацију у земљи и у српском друштву.

Крах косовске политике ове власти, константно гажење основних демократских принципа, насиље у јавној сфери, најбруталније медијске кампање режимских медија и свакодневно вређање интелигенције грађана Србије и српског народа у целини морају да стану. 

Због тога је данас свима јасно да је једини излаз из ове дубоке политичке кризе оставка Владе Србије и председника Републике Александра Вучића, и формирање прелазне Владе која би обезбедила фер и поштене услове за расписивање избора на свим нивоима.

Милош Јовановић, председник Нове демократске странке Србије
Бошко Обрадовић, председник Српског покрета Двери
Милица Ђурђевић Стаменковски, председник Српске странке Заветници
Војислав Михаиловић, председник Покрета обнове Краљевине Србије

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: