Српски Покрет Двери - Лого
Search

Након говора народног посланика Двери Радмиле Васић коначно смењена директорка ОШ „Владислав Рибникар“

Радмила Васић, народни посланик ПГ „Српски покрет Двери-Патриотски блок“ је, у уторак, на седници Народне скупштине, затражила одговорност и Владе РС и министра Гашића због обмањивања јавности по питању суспензије директорке ове школе Снежане Кнежевић, педагога Јелене Вујичић и психолога Лидије Максић и увођења Привремене управе у ОШ „Владислав Рибникар“. 

    Наиме, директорка ове школе је суспендована на основу Извештаја просветне инспекције још пре месец дана, али се она оглушила и није поштовала ниједну одлуку Владе РС а Влада РС, тачније премијерка, није на томе инсистирала, већ је упорно медијски пласирала вест да је директорка суспендована и да је покренута истрага ради утврђивања њене личне одговорности и да се то односи и на педагога и психолога ове школе.

Међутим, директорка ОШ „Владислав Рибникар“ Снежана Кнежевић делила је ђачке књижице 28. јуна као да није суспендована, а 3. јула је одржала наставничко веће и радила у школи по старом свом обичају као да се није десио масакр и као да није суспендована. Исто понашање су показале и психолог Лидија Максић и педагог Јелена Вујичић које су такође суспендоване али оне и даље редовно долазе на посао у овој школи као да се није десила таква трагедија у којој је страдало деветоро ученика и радник обезбеђења, што је укупно десет жртава.

Народни посланик Радмила Васић упитала је министра Гашића зашто нису ухапшени директор школе, педагог, психолог, градски просветни секретар, просветна инспекција, односно сви у ланцу до министра просвете, како би се утврдило ко није добро радио свој посао, где су се десили пропусти и како би се утврдила њихова лична одговорност. Такође је упитала министра Гашића како је тако брзо завршена истрага, колико прикупљени докази могу бити озбиљни и релевантни обзиром да место злочина није било обезбеђено и да свака озбиљна држава обезбеђује место злочина и месецима, а да су МУП и други надлежни органи допустили кретање само дан након убиства. Одлука да се деца врате у исту школу, на место злочина, само седам дана после масакра је потпуно погрешна и монструозна због трауме коју су деца доживела. Оправдано су сви забринути да ће због недостатка доказа, након доста брзо завршене истраге, остати некажњени и убица и сви који су у ланцу одговорности направили пропусте. Власт се понаша неозбиљно и неодговорно и своје незнање и пропусте жели да сакрије или да те информације не дођу до јавности.

Још један криминални чин ове Владе односи се на лажи које су изговорили по питању реконструкције школе. И председник и премијер обећали су улагања у потпуну реконструкцију у износу од 7 милиона евра, да би се то сада претворило у најобичније кречење и шминкање школе у износу од 150 хиљада евра, а да назнаке о изградњи меморијалног дела нема ни на видику. Опет су слагали и јавност и родитеље јер неће бити реконструкције, бар не сада иако је медијски пласирају, већ ће доћи само до кречења школе уз ситне унутрашње радове до 150 хиљада евра.

Након оваквог говора у Народној скупштини РС смењена је директорка ове основне школе и постављена директорка у в.д. стању до коначног избора нове директорке.

Тражимо одговорност свих чланова Привремене управе због очигледних пропуста у раду посебно због допуштања да се директорка, педагог и психолог понашају као да нису суспендовани и долазили су и радили свој посао као да се није десио стравичан злочин.

Ово је недопустиво понашање и премијера и председника РС и саме Владе и због тога тражимо њихову одговорност, оставке и нове изборе на свим нивоима.

Инфослужба Двери 

Излагање Радмиле Васић на ову тему можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: