Српски Покрет Двери - Лого

Након говора народног посланика Двери Радмиле Васић коначно смењена директорка ОШ „Владислав Рибникар“

Радмила Васић, народни посланик ПГ „Српски покрет Двери-Патриотски блок“ је, у уторак, на седници Народне скупштине, затражила одговорност и Владе РС и министра Гашића због обмањивања јавности по питању суспензије директорке ове школе Снежане Кнежевић, педагога Јелене Вујичић и психолога Лидије Максић и увођења Привремене управе у ОШ „Владислав Рибникар“. 

    Наиме, директорка ове школе је суспендована на основу Извештаја просветне инспекције још пре месец дана, али се она оглушила и није поштовала ниједну одлуку Владе РС а Влада РС, тачније премијерка, није на томе инсистирала, већ је упорно медијски пласирала вест да је директорка суспендована и да је покренута истрага ради утврђивања њене личне одговорности и да се то односи и на педагога и психолога ове школе.

Међутим, директорка ОШ „Владислав Рибникар“ Снежана Кнежевић делила је ђачке књижице 28. јуна као да није суспендована, а 3. јула је одржала наставничко веће и радила у школи по старом свом обичају као да се није десио масакр и као да није суспендована. Исто понашање су показале и психолог Лидија Максић и педагог Јелена Вујичић које су такође суспендоване али оне и даље редовно долазе на посао у овој школи као да се није десила таква трагедија у којој је страдало деветоро ученика и радник обезбеђења, што је укупно десет жртава.

Народни посланик Радмила Васић упитала је министра Гашића зашто нису ухапшени директор школе, педагог, психолог, градски просветни секретар, просветна инспекција, односно сви у ланцу до министра просвете, како би се утврдило ко није добро радио свој посао, где су се десили пропусти и како би се утврдила њихова лична одговорност. Такође је упитала министра Гашића како је тако брзо завршена истрага, колико прикупљени докази могу бити озбиљни и релевантни обзиром да место злочина није било обезбеђено и да свака озбиљна држава обезбеђује место злочина и месецима, а да су МУП и други надлежни органи допустили кретање само дан након убиства. Одлука да се деца врате у исту школу, на место злочина, само седам дана после масакра је потпуно погрешна и монструозна због трауме коју су деца доживела. Оправдано су сви забринути да ће због недостатка доказа, након доста брзо завршене истраге, остати некажњени и убица и сви који су у ланцу одговорности направили пропусте. Власт се понаша неозбиљно и неодговорно и своје незнање и пропусте жели да сакрије или да те информације не дођу до јавности.

Још један криминални чин ове Владе односи се на лажи које су изговорили по питању реконструкције школе. И председник и премијер обећали су улагања у потпуну реконструкцију у износу од 7 милиона евра, да би се то сада претворило у најобичније кречење и шминкање школе у износу од 150 хиљада евра, а да назнаке о изградњи меморијалног дела нема ни на видику. Опет су слагали и јавност и родитеље јер неће бити реконструкције, бар не сада иако је медијски пласирају, већ ће доћи само до кречења школе уз ситне унутрашње радове до 150 хиљада евра.

Након оваквог говора у Народној скупштини РС смењена је директорка ове основне школе и постављена директорка у в.д. стању до коначног избора нове директорке.

Тражимо одговорност свих чланова Привремене управе због очигледних пропуста у раду посебно због допуштања да се директорка, педагог и психолог понашају као да нису суспендовани и долазили су и радили свој посао као да се није десио стравичан злочин.

Ово је недопустиво понашање и премијера и председника РС и саме Владе и због тога тражимо њихову одговорност, оставке и нове изборе на свим нивоима.

Инфослужба Двери 

Излагање Радмиле Васић на ову тему можете погледати овде: 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: