Нападнут Горан Миленковић, члан Председништва Двери из Лепосавића

У четвртак, 10.02.2022. године, на свом радном месту, жртва физичког и психичког малтретирања и понижавања био је члан Председништва Двери и председник Покрајинског одбора Двери за КиМ, Горан Миленковић из Лепосавића. Он у предузећу у ком ради већ 24 године, тренутно обавља дужност техничког директора.

Над њим је извршено физичко и психичко насиље од стране надређеног руководиоца који има функцију заменика директора, тако што га је насилник вербално вређао, псовао, а затим и физички напао и омаловажавао ударајући га по глави, а све то у присуству великог броја запослених.

Поменути руководилац је иначе познат, како у кругу предузећа тако и ван њега, као личност склона инцидентима која годинама ремети радну и међуљудску атмосферу и уноси „злу крв“ међу запосленима. Исти је више пута чинио слична дела како према нашем члану Председништва тако и према другим запосленима, што и они сами могу да посведоче. На многа упозорења директора и руководећих органа, насилник се оглушавао и понављао насилничко понашање према колегама.

Алиби и покриће за своје понашање нашао је у блиским везама са режимским структурама чији је он потенцијални кандидат за новог директора, што би ваљда требало да буде и довољно добра препорука за нову функцију.

,,Након претрпљеног омаловажавања и малтретирања затражио сам лекарску помоћ и извршио више специјалистичких прегледа у КБЦ Косовска Митровица, после чега сам упућен на кућно лечење до коначног опоравка, а од руководећих органа и директора предузећа очекујем да ми после опоравка створе услове за нормално обављање радних обавеза, као и да се насилник адекватно казни и спречи у даљем насилничком понашању. Све ове године сам покушавао да својом личном жртвом заштитим интегритет и углед предузећа, али су ствари отишле толико далеко да без адекватне заштите више нећу моћи да обављам свој посао који ми је једини извор прихода којим прехрањујем шесточлану породицу. Жао ми је што је све ово морало да изађе на светлост дана, али једноставно се терор више не може трпети“, рекао је Горан Миленковић.

Инфослужба Двери