Српски Покрет Двери - Лого
Search

Народни посланик Српског покрета Двери Милован Јаковљевић у посети Чачку

У петак, 4.11.2022. народни посланик и потпредседник Српског покрета Двери Милован Јаковљевић посетио је Чачак и околна села и то у оквиру кампање подршке предузетницима и пољоприведним произвођачима у Србији. Овом посетом кренула је промоција кампање СИГУРНОСТ ЗА СВЕ. 

    Радна посета почела је конференцијом за медије којој су присуствовале телевизије „Лав плус“ и „Галаксија 32“, као и интернет портал „Епицентарпрес“. Након конференције, која је носила наслон „ЗАШТИТА И ПОДРШКА ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА И ПРЕДУЗЕТНИЦИМА!“, у пратњи чланова тима за село градске организације Двери из Чачка, господин Јаковљевић је посетио Доњу Трепчу и хладњачу „Чачанска јабука“, која је у власништву истоимене задруге воћара и разговарао са директором Небојшом Јовановићем о специфичностима пословања овог удружења које броји 25 чланова. Разговарало се о изазовима у производњи и пласману воћа, као и перспективи ове делатности и предностима удруживања пољопривредних произвођача. У Доњој Трепчи смо посетили и плантажу јабука која је у власништву Института за воћарство у Чачку.

У селу Балуга (љубићска), млади домаћин Радиша Гачевић и његова вишедетна породица дочекали су народног посланика Јаковљевића и његове сараднике. У срдачном разговору, Радиша и његова супруга Ана упознали су народног посланика о искуствима које млад брачни пар са троје мале деце има живећи и радећи на селу, бавећи се искључиво пољопривредном производњом. Посебно је истакнуто да породице као што је њихова, немају право на дечији додатак ни вртић за децу, иако су незапослени. Држава их третира као земљопоседнике и на основу тога им ускраћује право на дечији додатак и вртић. Радиша Гачевић је и велики произвођач кромпира у овом крају, али је суочен са експропријацијом земље за потребе градње Моравског коридора, чија траса пролази скоро поред његове породичне куће. Овај млад домаћин је незадовољан начином на који се спроводи експропријација, одузета му је велика површина земље, још увек није плаћена, а правду очекује на суду. Међутим, поступак се одужио и нема изгледа да ће се ускоро окончати. Он је своје незадовољство изразио учешћем у протестима и блокадама које он и његове комшије из Балуге, окупљени у удружење „Не дамо ђедовину“, више од годину дана организују тражећи поштен и ефикасан рад државних органа.

На крају радне посете, Милован Јаковљевић је, као велики борац за права пољопривредника, посетио и једну од локација такозваних позајмишта. То су локације тик уз трасу будућег ауто-пута Прељина-Појате, које је држава трајно одузела пољопривредницима због експлоатације песка и шодера за насипање трасе. Као народни посланик, он је обећао да ће све учинити да се парцеле у оквиру тих позајмишта врате власницима након изградње ауто-пута уз обавезну рекултивацију и привођење првобитној намени, а то је обрадиво пољопривредно земљиште.

Братислав Симовић

Секретар Изборног штаба градске организације Двери у Чачку

Конференцију за медије овим поводом можете погледати овде:

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: