Српски Покрет Двери - Лого

Недостаје 20.000 места у београдским вртићима

Колико вртића може да се изгради за цену једног стадиону?

Борба за место у вртичима траје већ годинама у нашем главном граду.
Да је разлог томе повећање наталитета у Србији, ово саопштење за медије имало би другачији наслов.

    Патриотски блок за обнову краљевине Србије залаже се да свако дете буде места у вртићима. Патриотски блок залаже се и за повећање наталитета у Србији и због тога је породица и њено увећање, основа ове предизборне кампање. Негативан природни пираштај у 2021. години је преко 70.000.

Расипање и неодговорно трошење новца пореских обезника на разноразне непотребне и мање потребне грандиозне пројекте, довело је до тога да Београд нема довољно вртића, школа, спортских терена и паркова, а грађани Србије не би одлазили из земље. Сваке године Србију напусти око 50.000 грађана најчешће због економских разлога. Према истраживањима, трошкови образовања људи који у току једне године оду из Србије износе између 960 милиона и 1,2 милијарде евра, упозорава Патритски блок за обнову краљевине Србије. Морамо имати довољно вртића и места за сву нашу децу, каже један од носилаца листе коалиције Двери ПОКС Божидар Павловић.

Преиспитаћемо политику садашње власти и проверити колико вртића је саграђено у Београду у које је град инвестирао, а колико приватних вртића је суфинансирао град, каже Павловић. „Отварање великог броја приватних вртића доноси много непознаница, од квалитета и услова боравка деце у вртићима, њихове безбедности, цене, програма рада и квалификације кадрова који раде са децом“, рекао је Павловић.

Он каже да су поједини приватни вртићи отварани и у стамбеним зградама и запитао, има ли довољно светлости у тим просторма и да ли наша деца треба да буду у вртићима без дворишта. Само пре неколико дана градски челници, за потребе предизборне кампање обележили су почетак радова на изградњи вртића у Баричу. Да ли је то још једно у низу предизборних обећања садашње власти или добар сценарио за гласове грађана, за чију децу до сада није било места у вртићу. Из искуства знамо. како су напредњаци, али и њихови претходници, започињали изградњу различитих пројеката са камерама и фотоапаратима у предизборним кампањама, а који никада нису угледали светлост дана, закључио је Павловић.

Божидар Павловић

Патриотски блок – Тим за Београд

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: