Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери: Невиђени притисци на грађане и бирачке одобре

Бирачки списак (Фото Н1)
Бирачки списак (Фото Н1)

Данас је председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић разговарао са члановима одбора у Коцељеви који трпе невероватне притиске и претње. Наиме, члан бирачког одбора, Зоран Симић директно је уцењиван и нуђен му је мито да за Српску напредну странку прекраја бирачку вољу грађана и лажира гласање. 

    У том разговору, Славица Ранковић, функционер СНС и заменик председника општине Коцељева, открила је да постоје црне листе грађана који су дали подршку другим листама, да се људима прети отказима, а предузетницима инспекцијама, као и да се спрема велика изборна крађа. 
 
Свакодневно добијамо пријаве десетина грађана који су престрашени гласачким листићима непостојећих људи који су пријављени на њихове адресе. Грађанима саветујемо да комисијски утврде стварно стање пријављених на адреси, згради или кући, те записник са пријавом проследе изборној комисији и надлежном МУП под сумњом за фалсификовање и напад на приватну имовину грађана. 
 
Овим поводом јавно апелујемо да ћемо заштити све грађане и изборну вољу, а за сваку и најмању неправилност, претњу и уцену покренућемо кривичне пријаве против одговорних лица. На основу искуства из претходних избора, највећу опасност за изборну крађу, а на шта ћемо обратити посебну пажњу на дан гласања, представља: гласање уместо преминулих који су још увек у бирачком списку, гласање уместо одсутних у иностранству и гласање ван бирачког места без контроле.
 
Грађане позивамо да и даље пријављују неправилности и обавезно изађу на гласање и слободно искористе своје бирачко право. Посебну пажњу посветили смо обуци чланова бирачких одбора и биће им пружена сва правна помоћ у току изборног дана како би се заштитио изборни процес и Србија коначно постала демократска и слободна земља.

Инфо служба Двери

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: