Српски Покрет Двери - Лого

Ниш је први одбранио Устав – велика победа Нишлија

На референдуму о промени Устава одржаном 16. јануара, у Нишу је несумњиво победила опција НЕ за коју је гласало 53,28% свих грађана који су изашли на референдум.

Ниш је један од три највећа града у Србији, поред Београда и Новог Сада у којима је већина изашлих грађана гласала против уставних промена у правосуђу које диктирају СНС, Брисел, мултинационалне компаније и амбасадори западних земаља. Иста је ситуација у многим великим градовима. Задатак Републичке изборне комисије је да до проглашења резулатата оправда велику лаж председника СНС-а Александра Вучића, коју је дао уместо и пре РИК-а , из седишта своје странке – лаж да је победила опција ДА са преко 60%, а да проценат укупних гласова грађана износи 101,01%.

Иако је власт учинила све да се референдум одвија у медијском мраку, да се не чује страна против, да се Закон о референдуму мења два пута два месеца пред референдум, да референдумско питање постави нејасно и противзаконито сугестивно и што је учинила све да у дану референдума чланови бирачких одбора из Двери и других опозиционих странака не могу да приступе гласачким местима, да краду тамо где чланова референдумских одбора из опозиције није било, да вештачки повећају излазност ван гласачких места, посебно у селима и тамо где су гласали гласачи са Косова и Метохије, Устав је у Нишу и бројним градовима Србије одбрањен.

Двери су биле носилац вишенедељне кампање НЕ на референдуму, а у Нишу су Двери, упркос свим опструкцијама, организовале прву и веома посећену Трибину о референдуму у Србији.

Тренутно се одвија у РИК-у велика крађа гласова на местима где контролора из Двери и других опозиционих странака није било. Одговор НЕ победио је у највећим градовима Србије, а РИК о томе не да ћути, већ даје само резултате по општинама како би оставио простор за лажирање резултата. Србија је већински рекла НЕ променама Устава, НЕ Вучићевој власти, не уценама из ЕУ, не РИО ТИНТУ, не променама у правосуђу иза којих стоји Сорош и не издаји Косова и Метохије.

Грађанима Ниша и свима који су јуче изашли на референдум Двери Ниш честитају на великој победи! Ниш је први град који је несумњивим резултатом и одговором НЕ рекао НЕ Вучићевој власти. Нишлије су одбраниле Устав и ово је прва велика победа над Вучићевим режимом од 2012. године. Посебне честитке иду нашим члановима референдумских одбора који су се лавовски борили у најтежим условима, великом броју њих није омогућено да уђу на бирачка места али су сви, а велики део њих и без заменика, на бирачком месту провели читав дан у одбрани изборне воље грађана. Ни на једном бирачком месту у Нишу где су чланови одбора били контролори из Двери није било ни покушаја крађе нити неправилности, а забележена је победа у готово свим местима у централним градским општинама, док и у селима, тамо где је контроле било, разлика између одговора ДА и НЕ није била драстична. Крађа је јасна тамо где контролора није било и то ће се доказати, попут Босилеграда где је изашло 70,3%, а за опцију ДА гласало 87,65% или Бујановац где је од 14,44% изашлих грађана, ДА гласало 77,43%.

Ова велика победа уставобранитеља Нишлија је победа над актуелним режимом. Оваквим резултатом је режим Александра Вучића начет, а 3. априла је велика прилика за потпуни пораз актуелне власти Позивамо Нишлије да ове велике антирежимске капацитете Ниша још масовније покажу на изборима 3. априла.

ГрО Двери Ниш

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде:

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Ниш је први одбранио Устав – велика победа Нишлија

Снег је зимску службу – ЈКП „Београд пут“ и градску власт „изненадио“ у децембру и због тога је у недељу настао потпуни колапс на београдским улицама. Из тог разлога захтевамо хитну смену Зорана Радојичића и Горана Весића.

Радојичић је само дан пре снега, у суботу, на седници Штаба за ванредне ситуације рекао како је све спремно за чишћење снега. У недељу ујутру снег је градску власт ипак “изненадио“ толико да га нису очистили ни током целог дана, грађани су ишли пешке, а излазак на ауто-пут у раним јутарњим часовима је био скоро непроходан због колоне аутомобила који су проклизавали. Није био очишћен чак ни ауто-пут нити скоро иједна саобраћајница првог реда. Аутобуси су били блокирани, трамваји су стајали у низу у Булевару краља Александра, а Устаничка и многе друге улице изгледале су катаклизмично са поломљеним дрвећем, које су на крају уклањали сами грађани.

Због свега тога, Српски покрет Двери тражи под хитно одговорност и смену градоначелника Зорана Радојичића, заменика градоначелника Горана Весића, директора предузећа „Београд пут“ Ивана Тејића и директора предузећа „Путеви Србије“ Зорана Дробњака као и раскид уговора о одржавању путева на териотрији Београда са фирмом “Страбаг“ д.о.о Нови Београд и њихову одговорност. Захтевамо преиспитивање и раскид уговора са свим приватним фирмама које су до данас биле задужене за одржавање путева на читавој територији Србије, њихову одговорност и утврђивање штете коју су нанели држави и грађанима.

Сви они заједно треба да одговоре на питање зашто је одржавање путева у толикој мери дато у руке приватницима и сви они заједно морају поднети терет одговорности због неодржавања истих, не само зими већ током целе године чиме доводе у опасност све грађане.

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: