Српски Покрет Двери - Лого
Search

Обрадовић: Држава на прекретници, да ли ћемо бити колонија или суверена земља

Лидер Двери Бошко Обрадовић критиковао је данас то што је премијерка Ана Брнабић, како каже, тек сада, први пут након пет година на власти, отишла на Косово и Метохију, уместо да приступи избору нове владе.

    Обрадовић је, одговарајући на питања новинара у парламенту, рекао да је изненада направљен реципироцитет, па су приштински министри примљени да посете Бујановац, Прешево и Медвеђу, те упитао „шта они тамо раде, ко је дозволио њихову посету, да ли је то наставак пристајања Србије на уцене из Приштине и Брисела“.

Он је оценио и да је писмо које су немачки канцелар Олаф Шолц и француски председник Емануел Макрон упутили председнику Србије Александру Вучићу „један од најважнијих тренутака“ у којем се, каже, може видети како тајна дипломатија функционише јавно.

Каже да је то писмо недипломатско, „јавна уцена“, што је, додаје, неприхватљиво.

„Вучић и држава су на прекретници, да ли ћемо бити колонија или суверена земља која ће се окренути другим геополитичким алтернативама“, рекао је Обрадовић.

Он је додао да се из писма види да Шолц и Макрон од Србије очекују капитулацију и јавно позивају председника Србије да прихвати тешке одлуке и да прими емисаре са папиром који треба да потпише.

То је, наводи, примена Резолуције Европског парламента из јуна, додајући да се кроз речи Владимира Билчика види да имамо и трећу наметнуту уцену – геј параду.

Двери су данас поднеле скупштинским органима Декларацију о забрани пропаганде хомосексуализма и трансродности малолетницима, од седам тачака, у којој се позивају на Устав и законе Србије, те на Универзалну декларацију о људским правима УН и Конвенцију УН о правима детета.

Потпредседник Двери Иван Костић рекао је да треба забранити пропаганду нетрадиционалних сексуалних односа меду малолетницима, у медијима, на интернету, друштвеним мрежама.

Такође, навео је да би требало да се забране садржаји који промовишу одступање од биолошког полног идентитета и промену пола код малолетника, као и да се уведе породични дан.

Извор: РТВ
Извор фотографије: ТАНЈУГ/ РАДЕ ПРЕЛИЋ/

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: