Српски Покрет Двери - Лого

Обрадовић: Гласање против Русије је супротно српским интересима

Српски покрет Двери је данас, испред зграде Владе Републике Србије, одржао конференцију за медије, а поводом срамног гласања представника Србије у УН за избацивање Русије из Савета УН за људска права. На конференцији су говорили потпредседник Двери мр Иван Костић и председник Двери Бошко Обрадовић.

Иван Костић: Србија је на корак од увођења санкција Русији. Најновије гласање у Уједињеним нацијама је показало да Влада Србије дефинитивно пристаје на уцене Запада када је у питању однос према Руској Федерацији.

Иако Србија нема никакву обавезу да усклађује спољну политику са ЕУ, Вучић и Влада Србије то раде јер су их западни ментори довели због тога на власт и јер их сада уцењују са безбројним криминалним и коруптивним аферама у самом врху власти.

Влада Србије на овај начин свесно пристаје да изгуби подршку Русије у Савету безбедности и да им то буде изговор за признање Косова које ће бити следећа уцена од стране бриселских чиновника.

Политика актуелне власти се последњих 10 година сводила само на политички маркетинг када су националне теме у питању, а суштински ниједну тему нису институционално решили.

Бошко Обрадовић: Као што сам и најавио, после избора су уследили даљи руски кораци уперени против Русије од стране Вучићеве власти, а овога пута то је гласање за избацивање Русије из Савета УН за људска права. Очигледно је да овим скандалозним чином, Александар Вучић враћа дугове према НАТО земљама које су га и довеле на власт 2012. године.

С тим у вези, поставља се неколико врло логичних питања: да ли је уцењена држава Србија или њен председник? Где је Ивица Дачић док Србија гласа против Русије? Где су сви они русофили из СНС док њихов председник забада нож у леђа пријатељској држави?

Са друге стране, трагично је да си и из дела опозиције чују гласови да би урадили исту ствар као и Александар Вучић да су на његовом месту. То само говори о чињеници да не постоје разлике у вођењу политике између прозападне опозиције, са једне стране и Вучића и СНС, са друге стране.

Зато, позивам све патриотске парламентарне и ванпарламентарне странке на сарадњу и формирање широког опозиционог Патриотског блока. Тај блок би се најоштрије борио против увођења санкција Русији, као и против било каквог гласања за НАТО и против Русије у УН. Само уједињен Патриотски блок може спречити издају српских интереса. Издаја Русије је издаја Србије и српских националних и државних интереса које Русија штити у СБ УН, а пре свега очувања КиМ у саставу Србије и опстанка РС. Само уједињен Патриотски блок може спречити издају српских интереса!

Инфослужба Двери

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: