Обрадовић: Гласање против Русије је супротно српским интересима

Српски покрет Двери је данас, испред зграде Владе Републике Србије, одржао конференцију за медије, а поводом срамног гласања представника Србије у УН за избацивање Русије из Савета УН за људска права. На конференцији су говорили потпредседник Двери мр Иван Костић и председник Двери Бошко Обрадовић.

Иван Костић: Србија је на корак од увођења санкција Русији. Најновије гласање у Уједињеним нацијама је показало да Влада Србије дефинитивно пристаје на уцене Запада када је у питању однос према Руској Федерацији.

Иако Србија нема никакву обавезу да усклађује спољну политику са ЕУ, Вучић и Влада Србије то раде јер су их западни ментори довели због тога на власт и јер их сада уцењују са безбројним криминалним и коруптивним аферама у самом врху власти.

Влада Србије на овај начин свесно пристаје да изгуби подршку Русије у Савету безбедности и да им то буде изговор за признање Косова које ће бити следећа уцена од стране бриселских чиновника.

Политика актуелне власти се последњих 10 година сводила само на политички маркетинг када су националне теме у питању, а суштински ниједну тему нису институционално решили.

Бошко Обрадовић: Као што сам и најавио, после избора су уследили даљи руски кораци уперени против Русије од стране Вучићеве власти, а овога пута то је гласање за избацивање Русије из Савета УН за људска права. Очигледно је да овим скандалозним чином, Александар Вучић враћа дугове према НАТО земљама које су га и довеле на власт 2012. године.

С тим у вези, поставља се неколико врло логичних питања: да ли је уцењена држава Србија или њен председник? Где је Ивица Дачић док Србија гласа против Русије? Где су сви они русофили из СНС док њихов председник забада нож у леђа пријатељској држави?

Са друге стране, трагично је да си и из дела опозиције чују гласови да би урадили исту ствар као и Александар Вучић да су на његовом месту. То само говори о чињеници да не постоје разлике у вођењу политике између прозападне опозиције, са једне стране и Вучића и СНС, са друге стране.

Зато, позивам све патриотске парламентарне и ванпарламентарне странке на сарадњу и формирање широког опозиционог Патриотског блока. Тај блок би се најоштрије борио против увођења санкција Русији, као и против било каквог гласања за НАТО и против Русије у УН. Само уједињен Патриотски блок може спречити издају српских интереса. Издаја Русије је издаја Србије и српских националних и државних интереса које Русија штити у СБ УН, а пре свега очувања КиМ у саставу Србије и опстанка РС. Само уједињен Патриотски блок може спречити издају српских интереса!

Инфослужба Двери

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: