Српски Покрет Двери - Лого

Обрадовић: Нови град за будућност живота у Србији

Идеја новог града почива на хуманом, еколошком живљењу, одрживој изградњи и постизању максималне енергетске ефикасности, али и подстицању заједништва и солидарности.

    У новим насељима предвиђамо субвенционисање становања, зграде за заједничко становање самохраних мајки, зграде комбинованог становања старих и младих, зелене кровове, еколошки транспорт и соларе, садржаје који ће повезати становнике таквих насеља као што су мини културни центри, вртићи, основна школа, спортски садржаји.

Овакав један модеран град ће имати доста пешачких и бициклистичких стаза, квалитетну уличну расвету и енергетски ефикасне куће. Овакав град даје једну перспективу живота која није сива и мрачна као што је данас случај у загађеним градовима широм Србије, већ је зелена и здрава.

Нови модеран град садржи заједничке просторе за физичке активности, паркове за децу и паркове за кућне љубимце. Један од битних садржаја овог града за 21. век је и електрични превоз којим се максимално штити здрава животна средина.

Концепт новог, модерног, породичног насеља није никакво чудо нити бајка, већ је реалност у многим земљама света, па тако и у Србији градови могу изгледати управо на овај начин.

Бошко Обрадовић

Председник Двери

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: