Српски Покрет Двери - Лого

Обрадовић о посети посланика ЕП: Нисам љубитељ мешања странаца у унутрашња питања

Након две рунде посредовања посланика Европског парламента у дијалогу између власти и опозиције у претходне три године, посланици ЕП крајем јануара долазе опет у Србију. 

Владимир Билчик и Матеж Немец боравиће у дводневној посети Београду 26. и 27. јануара. Настављају тамо где су стали прошле године, овог пута и са мисијом да се унутар Народне скупштине нормализује дијалог између опозиционих и посланика владајућих странака. О чему ће се тачно у ком формату разговарати још увек није познато. О доласку гостију из ЕП у емисији „Међу нама“ говори лидер Двери и народни посланик Бошко Обрадовић.

Упитан шта мисли о поновном доласку европарламентараца у Србију и да ли зна, као народни посланик, ко их је позвао, Обрадовић каже да народни посланици немају никакву информацију о њиховом доласку, нити смислу тог њиховог доласка.

Он је подсетио да је последња улога европарламентараца завршена трагично, да су практично стали на страну власти и да ни на који начин нису озбиљно уважили опозицију.

„Не знам чему више ти њихови доласци. Они заправо овде све време долазе да дају једну потврду недемократском режиму да је демократски и зато нам нису потребни“, истакао је Обрадовић, напомињујући да Двери, као парламентарна старнка, још увек нису обавештени о њиховом доласку.

Упитан да ли, мисли да ће европски парламентарци моћи да помогну у култури дијалога у Скупштини Србије, да се она успостави, он сматра да би они помогли до сада да им је то заиста то циљ.

„Али, као да долазе само да би уписали дневнице и остварили неке формалне разлоге што су ту, а суштински увек када је пресудно стану на страну актуелне власти и дају им неки ветар у леђа да је ипак све у реду са нашим изборним процесом, медијима, парламентарном демократијом, а сви знамо да то није у реду, напротив да се Србија не може третирати као демократска земља.“

Истиче да није велики љубитељ мешања странаца у наша унутрашња политичка питања и да би било боље да можемо сами да седнемо и решавамо проблеме, али то најчешће не иде лако.

„Ако би грађане питали о њиховој посети рекли би вам која је то тема у време поскупљења струје, гаса, огрева, закупнина станова“, додао је Обрадовић, подсећајући да је скупштина, а од избора је прошло девет месеци, заседала само три или четири пута.

Извор: nova.rs 

Погледајте целокупно гостовање Бошка Обрадовића у емисији „Међу нама“: 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: