Српски Покрет Двери - Лого
Search

Обрадовић о посети посланика ЕП: Нисам љубитељ мешања странаца у унутрашња питања

Након две рунде посредовања посланика Европског парламента у дијалогу између власти и опозиције у претходне три године, посланици ЕП крајем јануара долазе опет у Србију. 

Владимир Билчик и Матеж Немец боравиће у дводневној посети Београду 26. и 27. јануара. Настављају тамо где су стали прошле године, овог пута и са мисијом да се унутар Народне скупштине нормализује дијалог између опозиционих и посланика владајућих странака. О чему ће се тачно у ком формату разговарати још увек није познато. О доласку гостију из ЕП у емисији „Међу нама“ говори лидер Двери и народни посланик Бошко Обрадовић.

Упитан шта мисли о поновном доласку европарламентараца у Србију и да ли зна, као народни посланик, ко их је позвао, Обрадовић каже да народни посланици немају никакву информацију о њиховом доласку, нити смислу тог њиховог доласка.

Он је подсетио да је последња улога европарламентараца завршена трагично, да су практично стали на страну власти и да ни на који начин нису озбиљно уважили опозицију.

„Не знам чему више ти њихови доласци. Они заправо овде све време долазе да дају једну потврду недемократском режиму да је демократски и зато нам нису потребни“, истакао је Обрадовић, напомињујући да Двери, као парламентарна старнка, још увек нису обавештени о њиховом доласку.

Упитан да ли, мисли да ће европски парламентарци моћи да помогну у култури дијалога у Скупштини Србије, да се она успостави, он сматра да би они помогли до сада да им је то заиста то циљ.

„Али, као да долазе само да би уписали дневнице и остварили неке формалне разлоге што су ту, а суштински увек када је пресудно стану на страну актуелне власти и дају им неки ветар у леђа да је ипак све у реду са нашим изборним процесом, медијима, парламентарном демократијом, а сви знамо да то није у реду, напротив да се Србија не може третирати као демократска земља.“

Истиче да није велики љубитељ мешања странаца у наша унутрашња политичка питања и да би било боље да можемо сами да седнемо и решавамо проблеме, али то најчешће не иде лако.

„Ако би грађане питали о њиховој посети рекли би вам која је то тема у време поскупљења струје, гаса, огрева, закупнина станова“, додао је Обрадовић, подсећајући да је скупштина, а од избора је прошло девет месеци, заседала само три или четири пута.

Извор: nova.rs 

Погледајте целокупно гостовање Бошка Обрадовића у емисији „Међу нама“: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: