Обрадовић: Породица ће постати центар државне пажње

Одржана централна председничка конвенција Бошка Обрадовића у Чачку

У великој сали Дома културе у Чачку, одржана је централна конвенција председничког кандидата Патриотског блока ДВЕРИ-ПОКС, Бошка Обрадовића.

Бошко Обрадовић: Српски покрет Двери се никада није крио нити ћутао на неправде, лажи и насиље не само ове, већ свих претходних власти. Зато смо у сусрет изборима, као централну тему поставили промену не само власти, већ комплетног корумпираог политичког и правосудног система. Грађани од нас не очекују празне приче већ конкретна дела и решења. А то су решења за све области живота и шта ћемо ми урадити када Вучић падне са власти, а његово време пролази. Најважнија тема за нас јесте породична политика и ту тему смо ми и донели у политички живот Србије, зато што желимо да породица дође на прво место у нашем друштву и држави. Али стање по том питању је алармантно јер смо ми нација која нестаје. То говори податак да 40 000 људи више умре него што се роди на годишњем нивоу и да имамо нешто више од једног детета по брачном пару. Две трећине младих жели да оде из Србије, а годишње их оде 50 000, тако да за годину дана нестане један град величине Сомбора, Ваљева или Врања. Пре свега, катастрофално стање у српским породилиштима се мора променити и она морају постати хотели са 5 звездица. Мајке у Србији требају бити у центру државне пажње. Оне мајке које роде троје деце добиће мајчински капитал у износу од 20 000 евра, док ће мајке које роде четворо или више деце имати националну пензију. Посебно ћемо подржати самохране мајке и жене предузетнице које су сада дискриминсане и немају трудничка и породиљска права попут осталих запослених жена у Србији, као и жене на селу које немају одговарајућу здравствену и социјалу заштиту. Донећемо нову пореску политику: за свакога ко ступи у брак смањићемо порез на зараде, са добијањем детета даље смањење пореза на зараде и смањење пореза на имовину. Породична политика значи и подршку најстаријим грађанима, јер у Србији има 160 000 људи у најстаријем добу који немају никаква примања и они морају имати гарантовану пензију. Укинућемо одлуку о умањењу пензија за оне који имају 40 година радног стажа, али немају старосну границу за пензију и вратићемо пензије које је овај криминални режим отео у периоду од 4 године када су смањили пензије.

Своју председничку кандидатуру сам посветио младима и њиховом бољем положају у друштву. То значи образовање у складу са савременим привредним и информатичким кретањима, запослење без партијске књижице, брже осамостаљење од родитеља, решавање стамбеног питања, почетни капитал од стране државе за покретање приватног предузетништва, а не да се финансирају стране мултинационалне компаније.

Поред Бошка Обрадовића, на председничкој конвенцији су говорили и др Милан Рогановић -председник градске организације Двери у Чачку, Драган Добрашиновић – председник Усправне Србије, Радмила Живковић – професор у пензији, Мирко Чикириз – функционер ПОКС-а, Братислав Симовић – председник УГ „Не дамо ђедовину“, Ацо Ђенадић – представник Равногорског покрета, др Владимир Димитријевић – председник Политичког савета Двери и Милош Парандиловић – заменик председника ПОКС-а.

На крају конвенције, Бошко Обрадовић је представио два пројекта – модерно српско село и модеран породични град.

Бошко Обрадовић

Председник Двери