Српски Покрет Двери - Лого

Обрадовић: Породица ће постати центар државне пажње

Одржана централна председничка конвенција Бошка Обрадовића у Чачку

У великој сали Дома културе у Чачку, одржана је централна конвенција председничког кандидата Патриотског блока ДВЕРИ-ПОКС, Бошка Обрадовића.

Бошко Обрадовић: Српски покрет Двери се никада није крио нити ћутао на неправде, лажи и насиље не само ове, већ свих претходних власти. Зато смо у сусрет изборима, као централну тему поставили промену не само власти, већ комплетног корумпираог политичког и правосудног система. Грађани од нас не очекују празне приче већ конкретна дела и решења. А то су решења за све области живота и шта ћемо ми урадити када Вучић падне са власти, а његово време пролази. Најважнија тема за нас јесте породична политика и ту тему смо ми и донели у политички живот Србије, зато што желимо да породица дође на прво место у нашем друштву и држави. Али стање по том питању је алармантно јер смо ми нација која нестаје. То говори податак да 40 000 људи више умре него што се роди на годишњем нивоу и да имамо нешто више од једног детета по брачном пару. Две трећине младих жели да оде из Србије, а годишње их оде 50 000, тако да за годину дана нестане један град величине Сомбора, Ваљева или Врања. Пре свега, катастрофално стање у српским породилиштима се мора променити и она морају постати хотели са 5 звездица. Мајке у Србији требају бити у центру државне пажње. Оне мајке које роде троје деце добиће мајчински капитал у износу од 20 000 евра, док ће мајке које роде четворо или више деце имати националну пензију. Посебно ћемо подржати самохране мајке и жене предузетнице које су сада дискриминсане и немају трудничка и породиљска права попут осталих запослених жена у Србији, као и жене на селу које немају одговарајућу здравствену и социјалу заштиту. Донећемо нову пореску политику: за свакога ко ступи у брак смањићемо порез на зараде, са добијањем детета даље смањење пореза на зараде и смањење пореза на имовину. Породична политика значи и подршку најстаријим грађанима, јер у Србији има 160 000 људи у најстаријем добу који немају никаква примања и они морају имати гарантовану пензију. Укинућемо одлуку о умањењу пензија за оне који имају 40 година радног стажа, али немају старосну границу за пензију и вратићемо пензије које је овај криминални режим отео у периоду од 4 године када су смањили пензије. 

Своју председничку кандидатуру сам посветио младима и њиховом бољем положају у друштву. То значи образовање у складу са савременим привредним и информатичким кретањима, запослење без партијске књижице, брже осамостаљење од родитеља, решавање стамбеног питања, почетни капитал од стране државе за покретање приватног предузетништва, а не да се финансирају стране мултинационалне компаније.

 

Поред Бошка Обрадовића, на председничкој конвенцији су говорили и др Милан Рогановић -председник градске организације Двери у Чачку, Драган Добрашиновић – председник Усправне Србије, Радмила Живковић – професор у пензији, Мирко Чикириз – функционер ПОКС-а, Братислав Симовић – председник УГ „Не дамо ђедовину“, Ацо Ђенадић – представник Равногорског покрета, др Владимир Димитријевић – председник Политичког савета Двери и Милош Парандиловић – заменик председника ПОКС-а.

На крају конвенције, Бошко Обрадовић је представио два пројекта – модерно српско село и модеран породични град.

Бошко Обрадовић

Председник Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: