Обрадовић: Родна идеологија покушава нашој деци да објасни да нису рођени као мушкарци или жене

У Народној скупштини Републике Србије одржана је прва, конститутивна седница Одбора образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво, а учешће на седници је узео и Бошко Обрадовић, народни посланик и председник посланичке групе СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ-ПАТРИОТСКИ БЛОК.

Господин Обрадовић се осврнуо на спорне лекције из уџбеника за биологију и историју за осми разред основне школе и социологију за четврти разред средње школе.

С тим у везу, у обраћању члановима одбора, он је истакао: „Родна идеологија покушава нашој деци да објасни да нису рођени као мушкарци или жене, већ да у току свог социјалног и психо-физичког развоја сами могу да бирају идентитете и препоручује 80 различитих идентитета и варијација које представљају социјалне конструкције које се на овај начин убацују у наше уџбенике. Председник овог одбора треба да се изјасни да ли је спреман да покрене иницијативу према надлежном министарству, а по захтеву Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија од синоћ, да ови садржаји буду избачени из наших уџбеника и да се види ко је ово одобрио“.

Обраћање народног посланика Бошка Обрадовића можете погледати овде: