Српски Покрет Двери - Лого

Обрадовић: Родна идеологија покушава нашој деци да објасни да нису рођени као мушкарци или жене

У Народној скупштини Републике Србије одржана је прва, конститутивна седница Одбора образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво, а учешће на седници је узео и Бошко Обрадовић, народни посланик и председник посланичке групе СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ-ПАТРИОТСКИ БЛОК.

    Господин Обрадовић се осврнуо на спорне лекције из уџбеника за биологију и историју за осми разред основне школе и социологију за четврти разред средње школе.

С тим у везу, у обраћању члановима одбора, он је истакао: „Родна идеологија покушава нашој деци да објасни да нису рођени као мушкарци или жене, већ да у току свог социјалног и психо-физичког развоја сами могу да бирају идентитете и препоручује 80 различитих идентитета и варијација које представљају социјалне конструкције које се на овај начин убацују у наше уџбенике. Председник овог одбора треба да се изјасни да ли је спреман да покрене иницијативу према надлежном министарству, а по захтеву Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија од синоћ, да ови садржаји буду избачени из наших уџбеника и да се види ко је ово одобрио“.

Обраћање народног посланика Бошка Обрадовића можете погледати овде:

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: