Српски Покрет Двери - Лого

Обрадовић: СНС не може да трпи критику, зашто нисмо аплаудирали Јанковићу

Посланик Двери Бошко Обрадовић изјавио је поводом првих критика које је добио од Ане Брнабић и Горана Весића у Скупштини Србије да је СНС „наштелована“ да не може да трпи најмању критику“. Каже и да се током свог обраћања данас у парламенту питао који Владимир Орлић ће председавати Скупштином – онај стари од којег је СНС „направила Марјана Ристичевића“ или нови, који се показао конструктивним у консултацијама са опозицијом. Он је у изјави за Н1 говорио и због чега посланици Двери нису јуче аплаудирали Владети Јанковићу у уводном обраћању.

    „Ја се трудим у животу и политици да будем поштен и да када је нешто лоше критикујем, а када је добро похвалим. Говорио сам о будућем председнику парламента Орлићу из угла његовог досадашњег рада у Скупштини који се може оцениити лоше, Орлића који се свађа, вређа, нема парламентарну културу, прекида саговорника…Али сам рекао и да сам ових дана на консултацијама упознао некон новог Владимира Орлића који је био смирен и веома конструктиван па смо успели да постигнемо договор о свим скупштинским одборима, делагацијама у међународним институција, потпредседницима скупштине, што је велики напредак у односима власти и опозиције“, рекао је Обрадовић за Н1.
Међутим, СНС је како је рекао, „наштелована да не може да трпи најмању критику“.

„Чим сам се у излагању вратио на то да подмлађивање кадрова СНС не може да доведе до заборава свих осталих кадрова који су корумпирани, огрезли у криминал и корупцију, наводећи примере афера ЕПС-а, Републичког геодетског завода, па на крају и брата Анае Брнабић, њих је то испровоцирало, јер они не умеју да трпе критике“, рекао је лидер Двери.

Поводом оцена да је Орлић био контруктиван током коснултација и на питање да ли очекује да такав буде и у преносима Скупштине на јавном сервису, Обрадовић каже:

„Управо то је била суштина мог обраћања, питао сам се који ће Владимир Орлић председавати Скупштином, да ли онај стари који је убијао сваки дијалог и обесмишљавао Скупштину или овај нови који је са нама потпуно нормално разговарао. Притом, он је човек неспорне биографије, доктор наука са правом дипломом, озбиљан научник, човек којим СНС може да се поноси, али СНС је од њега направила у претходном периоду Марјана Ристичевића“.

Обрадовић је нагласио да би, наравно волео да у Скупштини буде „овај други Орлић“ и да би онда и он дао свој допринос да дебата буде у границама пристојности и културе.

На питање да ли је то реално, каже да му је јутрос, када је почела седница све изгледало да се враћамо у мрачни период, али да се сада „мало побољшава ситуација“. „Тако да не могу да проценим у овом тренутку…То ће зависити од процене СНС да ли је потребан нормалан или онај ратнички парламент“, истакао је лидер Двери.

Он је рекао и да власти заборављају да ће владајућа већина да изгласа све што жели а да је једино што опозиција има време за дебату, критику и опозициони. „Потребно је да схвате да је опозиција нормалан део парламентарне демократије“, додаје.

На питање да ли му изгледа да је Миленко Јованов ратоборнији од претходника, Александра Мартиновића, Обрадовић каже да, нажалост, слути на то да ратничка атмосфера у Скупштини остаје.

„Није ми се допао његов почетни наступ и њега сам поменуо позитивно кад подмлађивање СНС-а, са жељом да подстакнем нову културу дебате али он је кренуо оштро и агресивно. Надам се да стално неће бити такав или се враћамо у време Атлагића и Ристичевића“, рекао је Обрадовић.

Обрадовић открива и да у циљу свог бољег рада у Скупштини већ две године иде „новим путем“, да је завршио мастер на политичким наукама.

Ипак, поновио је раније више пута изнет став да треба забранити Параду поноса, као „непотребну менифестацију“, како из финансијских, тако и из моралних разлога.

Обрадовић преноси и да су Двери у новом сазиву парламента, иако су тражиле место председника Одбора за здравље и породицу, добиле место заменика, али да су се са тим сложили у духу толеранције.

Поводом критика да кокетира са власти, он каже да за сада кокетира само са својом супругом и нада се да ће тако и остати.

„У 20 минута могли сте да видите како изгледа говор посланика опозиције и који не штеди власт, али се труди да буде конструктиван у интересу државе“, каже Обрадовић о свом обраћању.

Он каже да посланици Двери нису аплаудирали Владети Јанковићу због јучерашњег говора, али истиче да је почео своје обраћање у Скупштини изражавањем задовољства јер је Јанковић председавајући. Каже и да беседу о демократији не би могао нико тако добро да изведе осим Јанковића. Обрадовић, са друге стране каже, да јуче није желео да учествује у пинг-понг играма између садашњег и бившег режима.

„Ми смо трећи пол српске политичке сцене, ми смо будућа власт, трећи пол“, рекао је Обрадовић и додао да Двери, НАДА и Заветници имају 35 посланика и да се у свему разликују и од власти и од бивше власти и то желе и да нагласе.

Извор: N1

Погледајте укључење Бошка Обрадовића у емисију N1 Studio Live:

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: