Српски Покрет Двери - Лого

Обрадовић: Српски покрет Двери ће бити све јачи

Након повратка Српског покрета Двери у Народну скупштину Републике Србије, интервју за сајт покрета дао је председник Бошко Обрадовић. Разговор са господином Обрадовићем је водио Миодраг Прековић, координатор Информативне службе Српског покрета Двери.

— Пре свега, честитам Српском покрету Двери повратак у Народну скупштину. Да ли сте задовољни изборним резултатом? И ко је, по Вама, највећи добитник ових избора?

Ако имамо у виду да смо освојили дупло више гласова на републичким и београдским изборима него што су то предвиђала сва истраживања јавног мњења и кладионице — можемо бити задовољни.

Највећи губитник избора је СНС чији је рејтинг пао и на парламентарним и на градским изборима. Највећи добитник је српска демократија и наш парламентаризам јер ћемо у Народној скупштини имати представнике свих најзначајнијих политичких опција у Србији.

— Шта за Српски покрет Двери конкретно значи повратак у парламент и кога ће посланичка група Двери тамо заступати?

То је нови почетак за Српски покрет Двери и то ће бити наставак развоја и раста Патриотског блока кроз Парламент. Ми смо да породица и борба против беле куге коначно дођу на прво место у нашем друштву и држави. Ми смо за подршку домаћој привреди и пољопривреди а не страним мултинационалним компанијама. Ми смо за економски и еколошки патриотизам. Грађанима морамо обезбедити здрав ваздух, воду, земљу и храну. Ми смо борци против криминала и корупције и инсистирамо на исправљању неправди према оштећеним и дискриминисаним банкарским клијентима, пензионерима, радницима из пљашкашких приватизација, особама са хендикепом, женама предузетницима, женама са села… Бићемо њихов глас у Народној скупшптини и иницирати нове законске предлоге у њихову корист. Најпре ћемо тражити да недеља буде нерадни дан и у приватном сектору, као и да се отета имовина после 1944. године врати правим власницима.

Увек смо спремни на сарадњу са свима који су за очување КиМ у саставу Србије, који су против увођења санкција Русији и чланства у НАТО, који не признају лажни геноцид у Сребреници, залажу се за економски и еколошки патриотизам и борбу против криминала и корупције у врху власти.

И обрнуто, не можемо бити део власти која признаје измишљени геноцид у Сребреници, која се одриче наше Свете Земље Косова и Метохије, која би да уведе санкције Русији и да нас води у НАТО, која рекламира своје грађане као јефтину радну снагу, која дозвољава да увознички лоби дампинг ценама убија домаћу робу и домаћег произвођача, која доводи РИО ТИНТО, по злу чувеног светског загађивача…

— Српски покрет Двери је прешао цензус и на градским изборима у Београду, а још увек је неизвесно ко ће имати већину за формирање градске власти. Шта су даљи кораци Српског покрета Двери у том правцу?

Оно што је јасно — досадашња београдска власт на челу са СНС и СПС је изгубила поверење Београђана и више нема већину у бирачком телу. Опозиција, без обзира колико политички разнородна, треба да направи јасан споразум о прелазној градској власти у наредне две године до општих локалних избора у Србији на пролеће 2024. и да почне да решава оно што су кључна питања у Београду, а то су саобраћајни и урбанистички хаос, загађење ваздуха и корупција у врху Весићеве власти. То су питања која су ван наших идеолошких разлика у опозицији и око тога можемо и морамо да се договоримо на корист нашег главног града и његових житеља. То дугујемо Београђанима који су сменили Весићеву бахату власт.

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: